Guvernul francez, scandalizat: O decizie rușinoasă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford a refuzat planul de restructurare
Ford a refuzat planul de restructurare
Guvernul de la Paris a denunţat marţi decizia Ford de a închide fabrica din Blanquefort (Bordeaux) unde se produc transmisii automate, după ce producătorul auto american a respins o ofertă de preluare care ar fi salvat o parte din cele 800 de locuri de muncă de la uzină, transmite AFP.

 Purtătorul de cuvânt al Executivului francez, Benjamin Griveaux, i-a acuzat pe directorii Ford că au adoptat "o atitudine ruşinoasă" refuzând luni oferta finală a producătorului de sisteme de transmisie Punch Powerglide. Oficialii francezi au salutat oferta îmbunătăţită depusă săptămâna trecută de compania franco-belgiană, care ar fi permis păstrarea locurilor de muncă pentru jumătate din angajaţii fabricii din Bordeaux. În schimb, sindicatele fuseseră de acord cu îngheţarea salariilor şi un program de muncă mai flexibil.

"Vom face Ford să plătească pentru concedierea angajaţilor, pentru curăţarea terenului fabricii şi pentru noile eforturi de industrializare a regiuni", a declarat Griveaux la postul de radio France Info.

Reprezentanţii Ford au declarat că nu consideră convingător planul Punch Powerglide şi au dat asigurări că vor ajuta muncitorii concediaţi să-şi găsească noi locuri de muncă.

Citește și: Ford se plânge că 2018 a fost un an mediocru. Ce le cere angajaților

Locurile de muncă pierdute la uzina de la Blanquefort vor fi o lovitură pentru preşedintele Emmanuel Macron, în condiţiile în care vin într-un moment în care există proteste de stradă cu privire la planurile lui Macron de liberalizare a economiei, inclusiv prin flexibilizarea legislaţiei muncii.

Uzina de la Blanquefort, care produce cutii de viteze, funcţionează din 1972. La rândul său, firma Punch, care este specializată în producţia de componente auto, a preluat deja o fostă uzină General Motors de la Strasbourg (estul Franţei), care producea la rândul său cutii de viteze.

Luna trecută, Ford a anunţat că va elimina "mai multe mii" de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, precum C-Max, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel