Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Autoritatea de reglementare în energie a fost solicitată să asigure prețuri stabile până când consumatorii vor putea beneficia de scăderea recentă a costurilor la electricitate pe piața angro, informează Bloomberg.
De la 1 august
Inflația prețurilor la energie a fost un subiect central în recentele alegeri parlamentare, care s-au încheiat fără ca vreun partid să obțină majoritatea absolută. Noua administrație va trebui să răspundă solicitării Autorității de reglementare de a majora tarifele cu aproape 5%.
Ministerul Energiei din Franța a decis să utilizeze perioada de două luni prevăzută în lege pentru a cere Autorității de reglementare să reconsidere majorarea tarifelor, a anunțat luni Comisia de reglementare în energie. Astfel, majorarea tarifelor nu va intra în vigoare de la 1 august.
Scăderea facturilor
Guvernul interimar dorește ca majorarea tarifelor să fie amânată până în februarie 2025, când vor fi publicate noile tarife reglementate pentru gospodării. Această măsură ar trebui să compenseze creșterile de costuri prin reducerea prețurilor angro la electricitate, ceea ce ar duce la scăderea facturilor pentru consumatori.
„Așa cum am promis, prețurile la electricitate vor scădea cu 15% în februarie. Refuz orice majorare a facturilor în august. Consumatorii au dreptul la stabilitate și transparență în privința prețurilor,” a declarat ministrul interimar al Finanțelor, Bruno Le Maire.
O creștere pe fond de scădere
Majorarea tarifelor pentru transportul și distribuția energiei electrice ar fi crescut facturile gospodăriilor cu aproximativ 1%, au menționat consilierii ministrului. Aceasta ar fi intervenit pe fondul unui declin al prețurilor pe piață, care ar fi compensat parțial majorările anterioare care au afectat consumatorii în ultimii ani.
Investițiile în modernizarea rețelelor energetice sunt esențiale pentru tranziția verde a Franței. Operatorul rețelei naționale a anunțat recent că, până în 2040, va fi necesară o investiție de aproximativ 100 de miliarde de euro pentru renovarea rețelei și conectarea noilor capacități de energie regenerabilă.
Citește și Sistemul energetic. Ministrul Burduja spune când trebuie pornită mașina de spălat rufe
Citește și De ce România are cel mai mare preț la energiei din UE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...