Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Autoritatea de reglementare în energie a fost solicitată să asigure prețuri stabile până când consumatorii vor putea beneficia de scăderea recentă a costurilor la electricitate pe piața angro, informează Bloomberg.
De la 1 august
Inflația prețurilor la energie a fost un subiect central în recentele alegeri parlamentare, care s-au încheiat fără ca vreun partid să obțină majoritatea absolută. Noua administrație va trebui să răspundă solicitării Autorității de reglementare de a majora tarifele cu aproape 5%.
Ministerul Energiei din Franța a decis să utilizeze perioada de două luni prevăzută în lege pentru a cere Autorității de reglementare să reconsidere majorarea tarifelor, a anunțat luni Comisia de reglementare în energie. Astfel, majorarea tarifelor nu va intra în vigoare de la 1 august.
Scăderea facturilor
Guvernul interimar dorește ca majorarea tarifelor să fie amânată până în februarie 2025, când vor fi publicate noile tarife reglementate pentru gospodării. Această măsură ar trebui să compenseze creșterile de costuri prin reducerea prețurilor angro la electricitate, ceea ce ar duce la scăderea facturilor pentru consumatori.
„Așa cum am promis, prețurile la electricitate vor scădea cu 15% în februarie. Refuz orice majorare a facturilor în august. Consumatorii au dreptul la stabilitate și transparență în privința prețurilor,” a declarat ministrul interimar al Finanțelor, Bruno Le Maire.
O creștere pe fond de scădere
Majorarea tarifelor pentru transportul și distribuția energiei electrice ar fi crescut facturile gospodăriilor cu aproximativ 1%, au menționat consilierii ministrului. Aceasta ar fi intervenit pe fondul unui declin al prețurilor pe piață, care ar fi compensat parțial majorările anterioare care au afectat consumatorii în ultimii ani.
Investițiile în modernizarea rețelelor energetice sunt esențiale pentru tranziția verde a Franței. Operatorul rețelei naționale a anunțat recent că, până în 2040, va fi necesară o investiție de aproximativ 100 de miliarde de euro pentru renovarea rețelei și conectarea noilor capacități de energie regenerabilă.
Citește și Sistemul energetic. Ministrul Burduja spune când trebuie pornită mașina de spălat rufe
Citește și De ce România are cel mai mare preț la energiei din UE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.