Guvernul Greciei face propuneri pentru aplanarea protestelor fermierilor dar fără rezultate
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Tractoare / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
Tractoare / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
Guvernul grec a promis vineri un ajutor pentru costurile de energie ale agricultorilor, inclusiv o prelungire cu un an a unei reduceri de taxe pentru motorina agricolă.

Aceste propuneri ale oficialilor greci vin în speranța de a calma protestele agricultorilor care cer, de asemenea, compensații rapide pentru pierderile cauzate de inundații.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că măsura privind motorina va costa statul 82 de milioane de euro în 2024, anunțând, de asemenea, măsuri suplimentare pentru a sprijini fermierii.

"Lucrurile se vor îmbunătăți pentru fermierii noștri... și rezolvarea problemelor lor se află în centrul priorităților guvernului nostru", a declarat el.

Fermierii au înființat blocaje în centrul și nordul Greciei, împinși de protestele fermierilor din alte părți ale Europei. Aceștia au amenințat că își vor intensifica acțiunile dacă guvernul nu îi ajută să facă față prețurilor mai mari la energie și impactului tot mai mare al schimbărilor climatice.

Mitsotakis, care s-a întâlnit săptămâna aceasta cu fermierii protestatari din centrul Greciei, a declarat că PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia, va oferi o reducere suplimentară de 10% la electricitate pentru fermieri în perioada mai-septembrie.

De asemenea, guvernul a promis că vor fi achitate facturile de electricitate și apă restante ale fermierilor.

 

Fermierii, își mențin revendicările

 

Fermierii au declarat că acțiunile anunțate nu sunt suficiente, iar sindicatele se vor reuni după un miting planificat sâmbătă pentru a decide următoarele acțiuni.

"Măsurile nu sunt adecvate. Vrem o scutire permanentă de taxe pentru motorină", a declarat Rizos Maroudas, președintele federației agricultorilor din Larissa, un oraș din centrul Greciei.

Mii de agricultori din Tesalia, una dintre regiunile grecești cu o producție importantă de grâu, s-au confruntat cu inundații care au făcut ravagii când, în septembrie, două furtuni au lovit zona. Șaisprezece persoane au murit în urma acestor fenomene meteorologice.

Mitsotakis a declarat că statul va cheltui în total 3,3 miliarde de euro în următorii ani pentru a repara pagubele din Tesalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel