BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
În coaliţie, după mini-vacanţa de Sfânta Maria, se reiau discuţiile despre măsurile privind echilibrarea bugetului. Guvernul ar trebui să finalizeze şi să adopte pînă la sfîrşitul lunii, cele două ordonanţe de urgenţă, cea pentru reducerea cheltuielilor cu aparatul de funcţionari publici şi cea privind creşterea încasărilor la buget. În discuţie sunt mai multe variante, dar toate presupun eliminarea unor facilităţi fiscale, modificarea unor impozite şi chiar introducerea unor taxe noi şi toate nemulţumesc mediul de afaceri şi angajaţii.
Potrivit unei propuneri de act normativ care a apărut în spaţiul public, posesorii de maşini scumpe de lux care costă peste 100.000 de euro ar urma să plătească o taxă. Şi cei care lucrează în domeniul IT, care acum nu plătesc impozit, vor urma să-l plătească dacă depăşesc salariul de 10.000 de lei pe lună. Cei din construcţii şi din agricultură vor plăti asigurările de sănătate de care acum sunt scutiţi. Angajaţii de la stat care au un salariu brut lunar de peste 10.000 de lei nu vor mai primi vouchere de vacanţă. De asemenea, Guvernul se gândeşte să crească acciza la zahăr, să impună doar două cote de TVA de nouă şi de 19 procente, IMM-urile cu venituri de până la 300.000 de lei vor avea un impozit de 1%, iar celor care depăşesc acest venit li se va aplica un impozit de trei procente, transmite Rador.
Vor fi supraimpozitate şi sumele de transfer în cazul companiilor care îşi externalizează profitul afară. Aici taxa ar fi de 15%. În ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă care va reduce aparatul de stat, guvernul analizează posibilitatea desfiinţării a 200.000 de posturi neocupate, comasarea unor instituţii publice şi reducerea numărului de secretar de stat, a numărului de funcţii de conducere, a numărului de membri în consiliile de administraţie şi a membrilor din cabinetele autorităţilor locale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...