Guvernul spaniol va pregăti o listă a furnizorilor siguri de telefonie mobilă 5G 
Autor: Fernando Heller
Data publicării:
”Războiul rece, axat pe ideea tehnologică.” Dungaciu: Va fi una dintre bătăliile la care vom asista
”Războiul rece, axat pe ideea tehnologică.” Dungaciu: Va fi una dintre bătăliile la care vom asista
Guvernul spaniol va elabora o listă a furnizorilor siguri de tehnologie mobilă pentru viitoarea rețea locală 5G, evaluând nivelul lor de risc și permițând guvernului să evite emiterea unei interdicții explicite împotriva furnizorului Huawei sau a oricărui alt operator de telefonie mobilă, a raportat EFE.

Guvernul spaniol al PSOE socialist și de stânga,  Unidas  Podemos  (United We Can) vrea să identifice nivelul de risc al tuturor furnizorilor de telefonie mobilă care vor să concureze pe piața spaniolă de 5G în prima jumătate a anului viitor, potrivit surselor guvernului spaniol citate de Cinco  Días  și EFE.

O abordare neutră și independentă

La evaluarea nivelului de risc, va fi utilizată o „scală”, care va avea valori de la scăzut la mediu sau ridicat.  În funcție de rezultatele evaluării independente, companiilor mobile li se va permite sau nu să intre pe noua piață 5G din Spania, au spus sursele.

Această abordare „neutră” exclude interdicția clară a oricărei companii de a intra pe piaţa 5G, în special a gigantului tehnologic Huawei, care a fost deja interzis în alte țări care au cedat presiunii SUA.

Administrația Trump a acuzat de mai multe ori Huawei că își folosește rețelele 5G din întreaga lume în scopuri de spionaj industrial și militar, punându-le în slujba guvernului chinez și al Partidului Comunist aflat la guvernare.

El País a aflat că toate aceste propuneri sunt incluse în proiectul preliminar al Legii 5G privind securitatea cibernetică, care se așteaptă să fie aprobat vara viitoare.

Verificări ale riscului de securitate la fiecare doi ani pentru companii

Actul spaniol de securitate cibernetică 5G va impune obligația operatorilor de a efectua analize de gestionare a riscurilor la fiecare doi ani.

Autoritățile spaniole ar trebui, la rândul lor, să efectueze verificări de gestionare a riscurilor la fiecare șase ani pentru a stabili cerințele specifice de securitate cibernetică pentru desfășurarea și funcționarea normală a rețelelor 5G din țară.

Ținta finală este dezvoltarea unei rețele mobile sigure de generația a cincea în Spania, într-un mediu de încredere, astfel încât țara să se poată clasa într-o poziție de lider în UE, au adăugat sursele.

Decizia de a permite sau nu companiei chineze să intre pe piața 5G din Spania va depinde exclusiv de nivelul de risc  evaluat de experții spanioli, au  subliniat  surse guvernamentale spaniole citate de Cinco  Días.

Cu toate acestea, cu această nouă legislație, guvernul spaniol evită - destul de diplomatic - să fie nevoit să impună o interdicție explicită împotriva Huawei sau a oricărui alt operator de telefonie mobilă în ceea ce privește tehnologia 5G.
  
Sursa: EURACTIV 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel