Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Escrocii care au vizat instituții precum spitale, școli și birouri guvernamentale pentru răscumpărare datelor pe care au pus stăpânire au încasat 1,1 miliarde de dolari anul trecut, față de 567 de milioane de dolari în 2022.
Cu toate acestea, pierderile provenite din alte infracțiuni prin criptomonede, cum ar fi înșelăciunile și hacking-ul, au scăzut în 2023, a precizat Chainalysis, conform Reuters.
Bitcoin BTC, cea mai puternică criptomonedă, a urcat cu 60% de la sfârșitul lunii septembrie, până la 43.134 de dolari, pe fondul autorizării ETF-urilor Bitcoin din SUA și a semnelor că băncile centrale din întreaga lume vor începe să reducă ratele dobânzilor.
Un grup de hackeri care își șantajează țintele numit "cl0p" a obținut aproape 100 de milioane de dolari în plăți de răscumpărare, a precizat compania de analiză.
Sute de organizații, inclusiv departamente guvernamentale, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Marea Britanie și gigantul energetic Shell, au raportat breșe de securitate cibernetică care implică instrumentul software MOVEit, care este utilizat de obicei pentru a transfera cantități mari de date adesea sensibile, inclusiv informații despre pensii și numere de asigurări sociale.
Un raport din noiembrie a arătat că grupul de criminalitate cibernetică "Black Basta" a extorcat cel puțin 107 milioane de dolari în bitcoin, o mare parte din plățile de răscumpărare ajungând la bursa de criptomonede rusă sancționată Garantex.
Furtul de criptomonede prin intermediul hackerilor și al atacurilor ransomware reprezintă, de asemenea, o sursă semnificativă de finanțare pentru Coreea de Nord, potrivit rapoartelor ONU.
Cifrele Chainalysis arată doar o parte pe care îl au criptomonede în afacerile ilegale deoarece acestea nu includ plățile pentru infracțiuni anumite infracțiuni cum ar fi cele din afacerile de trafic de droguri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...