Haos la vama Giurgiu-Ruse, din cauza unor lucrări pe partea bulgară
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Podul Giurgiu - Ruse
Podul Giurgiu - Ruse
Camioanele aşteaptă chiar şi 180 de minute la PTF Giurgiu, după ce partea bulgară a început lucrări de reabilitare a drumului.

Camioanele sunt nevoite să aştepte 180 de minute în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu după ce partea bulgară a început lucrările de reabilitare în zona Podului Prieteniei şi la drumul naţional Ruse - Razgrad.

"Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru camioane, la ieşirea din România prin PTF Giurgiu, a ajuns sâmbătă la 180 de minute, după ce partea bulgară a demarat, la ora 11,00, lucrări de reabilitare la pavajul asfaltic din porţiunea bulgară a Podului Prieteniei care face legătura între Giurgiu şi Ruse şi la drumul naţional Ruse - Razgrad", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Raluca Dumitrache.

Pe sensul de intrare în ţară, timpul de aşteptare este de 40 de minute pentru camioane. În ceea ce priveşte autoturismele, acestea aşteaptă la ieşirea din ţară, prin PTF Giurgiu, 20 de minute, iar pentru ieşire zece minute.

Autorităţile bulgare au informat ITPF Giurgiu că, în perioada 18 - 26 iunie, pe teritoriul Bulgariei va fi reabilitată suprafaţa drumului naţional I-2, pe relaţia Ruse - Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057/Podul Dunării, fiind realizate lucrări de reparaţie a carosabilului.

 

Citeşte şi: Zeci de poduri sunt într-o stare avansată de degradare în România

 

Cele mai recente date furnizate de CNAIR privind starea podurilor din România stârnesc îngrijorare.

În ”custodia” CNAIR există 4482 din care în jur de 1400 fac parte din clasa de stare tehnică 1, adică sunt în stare foarte bună, câteva sute sunt incluse în clasa de stare tehnică 2, adică sunt în stare bună, iar 2383 sunt incluse în clasele de stare tehnică 3 şi 4, ceea ce înseamnă că au nevoie de lucrări de reabilitare sau de înlocuire a unor elemente iar 53 sunt în cea mai avansată stare de degradare, scrie Antena 3.

Cele 53 de poduri aflate în stare avansată de degradare se pot regăsi în mai toate zonele ţării. La o parte dintre ele au început deja lucrările de refacere şi există termene de finalizare a lucrărilor. Reprezentanţii CNAIR dau asigurări că, în momentul în care un pod devine pericol iminent pentru şoferi, acesta este închis şi sunt căutate rute alternative.

Cele din categoria 4 sunt în toate zonele ţării, unele au chiar peste 100 de ani sau sunt construite în anii 50-60, așadar sunt poduri vechi care în mod normal trebuie înlocuite.

Amintim că în urmă cu o săptămână, podul de la Luţca, județul Neamț, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

O persoană a fost rănită uşor în urma incidentului.

Traficul rutier în zonă a fost deviat pe alte rute, urmând ca Armata să facă un pod de pontoane până la construcţia unui pod nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem ca urmare a acestui incident.

De asemenea, IPJ Neamţ are în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă, iar altul pentru abuz în serviciu. 

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Neamţ după ce podul aflat în administrarea Consiliului Judeţean, ce fusese reabilitat în urmă cu câteva luni, s-a prăbuşit.

Întrebat dacă s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei, Ionel Arsene - care este şi preşedinte al CJ Neamţ - a declarat, joi, pentru AGERPRES, că informaţia este reală.

Totodată, acesta a confirmat că preşedinte interimar al filialei PSD Neamţ este preşedintele executiv Daniel Harpa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel