Ştirile dimineţii, 26 ianuarie. Cele mai importante informaţii, la începutul zilei
Grupaj de ştiri.
Numărul aterizărilor şi decolărilor pe/de pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'' Bucureşti cu întârzieri mai mari de 30 minute a fost de 748 în intervalul 25 - 31 august, cu 122 mai puţine faţă de săptămâna anterioară, arată datele publicate, joi, de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
Potrivit sursei citate, din totalul curselor analizate, mai mult de jumătate (390) au avut drept cauză întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor. Cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat, în ordine, la companiile aeriene Wizz Air (223 de zboruri), Blue Air (137 de zboruri), Ryan Air (123), Tarom (94 de zboruri).
De asemenea, în acelaşi interval de referinţă, au fost anulate 12 zboruri. În intervalul 25 - 31 august 2022, pe AIHCB au fost operate 2.409 zboruri, dintre care 2.157 regulate, transmite Agerpres.
Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip low-cost susține că epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit din cauza scumpirii combustibilului.
Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că epoca biletelor de 10 euro s-a încheiat. Ryanair nu va mai oferi zboruri la prețuri foarte mici din cauza scumpirii combustibilului, a recunoscut șeful companiei aeriene de tip low-cost.
Tariful mediu al companiei aeriene va crește de la aproximativ 40 de euro anul trecut la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani, a declarat Michael O'Leary pentru BBC.
El a spus că este convins că oamenii vor continua să zboare frecvent, în ciuda creșterii prețului.
"Nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani"
„Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine - tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro - cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani", a declarat O'Leary la BBC.
Creșterea costurilor cu combustibilul, care determină creșterea tarifelor aeriene, provoacă și majorarea facturilor la energie pentru gospodării, afectând veniturile oamenilor. În ciuda acestui fapt, clienții vor căuta opțiuni mai puțin costisitoare și nu vor reduce numărul de zboruri, a estimat șeful Ryanair.
„Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț", a spus O'Leary.
Pe măsură ce biletele de avion au devenit mai ieftine în ultimele decenii, numărul de zboruri a crescut, tot mai mulți oameni făcându-și vacanțele în străinătate. Companii aeriene precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air au concurat pentru a oferi servicii low-cost fără costuri suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump, invitat să...
BCE spune că Europa are nevoie...
SUA îngheață ajutoarele externe...
Furt de obiecte din tezaurul...
Trump și criptomonedele: Un...
Creştere a numărului de...
CIA a evaluat că pandemia de...
ANPIS - Agenţia Naţională...
Coiful de aur de la...
Grupaj de ştiri.
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Canalele de pe Telegram au publicat videoclipuri...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.