Hârtie igienică, marijuana sau vin. Ce se cumpără în lume pe timpul pandemiei
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Olandezii au facut coadă la magazinele cu marijuana
Olandezii au facut coadă la magazinele cu marijuana
În vremea pandemiei oamenii au o reacție similară cu cea față de un dezastru natural și iau cu asalt magazinele pentru a-și face rezerve cu diverse produse.

Obiceiurile de aprovizionare sunt în funcție de fiecare țară, un lucru destul de surprinzător dat fiindcă nevoile, cel puțin în teorie, sunt aceleași pentru toată lumea.

Germania

În această țară de pe rafturile magazinelor au dispărut pastele făinoae și hărtia igienică chiar dacă autoritățile au asigurat că nu este cazul ca oamenii să își facă astfel de stocuri, scrie Stern.

Țările scandinave

Și aici hârtia igienică pare la mare preț și din nou autoritățile fac apel ca oamenii să nu facă astfel de rezerve dar și roagă populația să nu mai cumpere în disperare paracetamol sau insulină.

SUA

Americanii au dat năvală în magazinele cu arme. Lucru curios care te îndeamnă să te întrebi dacă vor să împuște coronavirusul.

Tot aici în statul Washingon a dispărut de pe rafturi carnea.

Florin Cîțu, apel la companii să-și plătească impozitele și taxele

Israel

Și Israelul se confruntă cu problema lipsei de hârtie igienică. Alte produse cumpărate cu frenezie sunt dezinfectranții, produsele de igienă, conserve, cereale, paste, orez, făină și apa minerală.

Marea Britanie

Hârtia igienică este și aici cuvântul de ordine. Unele magazine din această țară au început să raționalizele alimentele.

Italia

Aici hărtia igienică nu este un produs atât de căutat, italienii considerând că astfel de rezerve sunt cel puțin ciudate mai ales că cele mai multe băi de aici sunt utilate cu bideu. În schimb dezinfectanții nu se prea mai găsesc. Rafturile cu vin au fost golite în Italia pentru că acum toată lumea mănâncă și bea numai acasă.

Franța

Aici lumea a epuizat ravioli la conservă, hârtia igienică și pasta de dinți.

Turcia

În această țară nu se mai găsește un produs denumit Kolonya, o formă de colonie turcească ce este oferită vizitatorilor și cu ajutorul căreia oamenii se pot curăța pe mâini. Acest produs conține alcool etilic de 80 de grade și are efect de dezinfectant.

Olanda

Olandezii fac rezerve de marijuana după ce statul a anunțat că închide toate magazinele și cafenelele care servesc acest produs.

Spania

Pe lângă hârtia igienică și paste făinoase, ibericii epuizează rapid și vinul.

Bulgaria

Vecinii noștri au dat iama la citrice pentru a-și asigura necesarul de vitamina C.

Republi ca Cehă

Aceștia și-au făcut rezerve serioase de pâine și alimente care rezistă mult în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel