HeidelbergCement România a lansat un proiect pilot care constă într-un centru de pregătire dedicat securității și sănătății angajaților la locurile de muncă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Angajații HeidelbergCement România vor avea la dispoziție, începand cu această lună, un centru modern pentru pregatirea în domeniul Securității și sănătății în muncă (SSM). Este vorba despre un proiect pilot, lansat la fabrica de ciment din Chișcădaga, cu ocazia celei de-a IX-a ediții a „Săptămânii securității și sănătății în muncă”, care a avut loc la finalul lunii septembrie în toate unitățile de producție ale HeidelbergCement în România. Evenimentul se desfășoară anual, simultan, la nivel global, în toate cele 40 de țări în care este prezent grupul german și are ca scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor de accidentare și evitarea incidentelor severe.

La centrul de instruire SSM din Chișcădaga, județul Hunedoara, vor avea acces nu doar angajații proprii, ci și angajații firmelor contractante, pentru a învăța cum să folosească în mod corect echipamentele și dispozitivele de protecție.

Centrul include două zone de instruire:

  • o sală pentru instruirea teoretică, dotată cu toată aparatura necesară;
  • o zona pentru exerciții practice, unde sunt disponibile toate tipurile de echipamente de protecție și intervenție utilizate în fabrica de ciment, inclusiv pentru acordarea de prim ajutor.

„Siguranța angajaților noștri este principala prioritate pentru noi, de aceea, ținând cont și de specificul industriei în care activăm căutăm să îmbunătățim permanent măsurile de prevenire și reducere a riscurilor de accidente la locul de muncă. Inaugurarea acestui centru, pe care plănuim să îl extindem și la celelalte fabrici din România, este încă un angajament al HeidelbergCement pentru asigurarea celei mai bune protecții la locul de muncă pentru oamenii cu care lucrăm. Astfel, numărul beneficiarilor acestor centre de pregătire SSM ar urma să se ridice în final la câteva mii de persoane anual, incluzând și angajații firmelor contractante.”, a declarat dr. Florian Aldea, Președinte – Director General al HeidelbergCement România.

Peste 1.000 deangajați ai HeidelbergCement România au participat la „Săptămâna securității și sănătății în muncă” - ediția 2018.

Pe parcursul celor cinci zile dedicate promovării securității și sănătății la locul de muncă, angajați HeidelbergCement România au participat la o serie de activități de informare și instruire menite să crească gradul de conștientizare asupra riscurilor de accidentare la locul de muncă și a importanței respectării stricte a normelor de securitate, respectiv a măsurilor de prevenție.

În afara lansării centrului de la Chișcădaga, au mai fost derulate o serie de activități, precum:

  • organizarea de workshop-uri SSM pentru coordonatorii de activități de la firmele contractante, care activează pe cele trei platforme de producție de ciment;
  • derularea unei campanii de conștientizare privind siguranța la volan, „Condusul preventiv salvează vieți”, destinate șoferilor de camion, angajați ai companiei sau ai contractorilor;
  • promovarea inițiativei globale a grupului HeidelbergCement „Amplasament curat/ amplasament sigur”;
  • sesiuni educaționale de promovare a securițătii și sănătății la locul de muncă în functie de specificul activităților desfășurate în fabricile de ciment, carierele, balastierele și stațiile de betoane ale companiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...

Pentru JO 2024, armele pentru scrimă sunt fabricate manual

„O meserie atipică, cu oameni atipici”: la Blaise...

Maldive se aruncă în brațele Chinei

Noul președinte al arhipelagului intenționează să se...


pixel