Hidrocentrala Vidraru, retehnologizată. Creştere a puterii instalate la 244 MW
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Barajul Vidraru
Barajul Vidraru
Hidrocentrala Vidraru va trece printr-un amplu proces de retehnologizare.

Electromontaj, în parteneriat cu Koncar Engineering Ltd., a câştigat licitaţia pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, una din cele mai mari hidrocentrale din ţară, cu o putere instalată de 220 MW.

Potrivit unui comunicat al Electromontaj, în urma adjudecării licitaţiei, cele două companii au semnat contractul cu Hidroelectrica pentru realizarea unui ansamblu complex de lucrări necesare retehnologizării hidrocentralei Vidraru, una din cele mai importante centrale de acest fel, de o importanţă majoră pentru Sistemul Energetic Naţional.

Prin procesul de retehnologizare se va asigura, pe lângă înlocuirea şi/sau reabilitarea tuturor instalaţiilor şi echipamentelor, o creştere a puterii instalate pe centrală de la 226 MW la 244 MW.



"Câştigarea acestei licitaţii laborioase reprezintă un moment deosebit de important pentru Electromontaj şi pentru întreaga industrie energetică din România. Retehnologizarea hidrocentralei Vidraru va contribui semnificativ la creşterea eficienţei şi siguranţei sistemului nostru energetic. Suntem onoraţi să contribuim la modernizarea uneia dintre cele mai mari hidrocentrale din ţară şi să ne punem expertiza în serviciul unui proiect de o asemenea anvergură, împreună cu partenerul nostru pe acest proiect, Koncar Engineering Ltd.. Mulţumim Hidroelectrica pentru încrederea acordată", a declarat Ionuţ Tănăsoaica, director general Electromontaj.



Lucrările contractate de asocierea Electromontaj - Koncar Engineering Ltd. includ: proiectarea, fabricarea şi execuţia lucrărilor de montaj pentru întreg ansamblul de echipamente mecanice şi electrice aferente întregii amenajări hidrotehnice; lucrările de reabilitare a părţilor metalice înglobate aferente aducţiunii de apă, a puţului forţat şi a conductei aeriene având diametre variabile între 4 000 şi 5 000 mm; realizarea unui sistem automat de comandă - control al funcţionării echipamentelor şi instalaţiilor de la toate obiectele amenajării care să permită, pe lângă comenzile locale, conducerea întregului proces de producere a energiei electrice şi a serviciilor de sistem de la distanţă; activităţi de project management constând în coordonarea proiectării, execuţiei lucrărilor, serviciilor, activităţilor de achiziţie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcţiune în vederea realizării unui proiect de retehnologizare complet.

Hidrocentrala Vidraru, pusă în funcţiune pe 9 decembrie 1966, utilizează potenţialul hidroenergetic al Argeşului pe un sector de 28 km lungime, între Cumpăna şi Oieşti, valorificând o cădere totală de apă de 324 metri. Lacul de acumulare are un volum total de 465 milioane metri cubi, din care 320 milioane mc reprezintă volumul util.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 

Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates

A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980,...

Jeff Bezos pune la vânzare o mare tranșă de acțiuni Amazon

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25...

RO e-Transport: Clarificări utile pentru companii

Specialiștii EY România - Georgiana Iancu, Partener,...

Xi, Putin și Erdogan pun lumea la cale în Kazahstan

Președinții Rusiei, Chinei și Turciei, Vladimir Putin,...

Reorganizarea CNPP, decisă de Guvern

Pe agenda şedinţei de joi a Executivului se află şi o...

Spania schimbă regulile jocului în plin sezon turistic

Guvernul spaniol a anunțat miercuri că va revizui...

Salariul minim. Tichetele de masă nu se mai impozitează

Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de ordonanță...


pixel