Hidroelectrica a încheiat 2021 cu rezultate istorice
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Virgil Popescu: Cei care consumă peste 300 KWh pot să se mute la Hidroelectrica, oferta e atractivă
Virgil Popescu: Cei care consumă peste 300 KWh pot să se mute la Hidroelectrica, oferta e atractivă
Hidroelectrica a încheiat 2021 cu rezultate istorice record şi cu cea mai ridicată evaluare de până acum, aproximativ 45 mld. lei, conform cifrelor publicate de Fondul Proprietarea.

Pe fondul exploziei preţului mediu de vânzare al energiei electrice şi ca urmare a unei cantităţi mai mari de energie electrică vândută, Hidroelectrica a încheiat 2021 cu rezultate istorice record şi cu cea mai ridicată evaluare de până acum, aproximativ 45 mld. lei, informează Ziarul Financiar.

Astfel, compania la care statul român are 80%, iar Fondul Proprietatea 20% a raportat pentru 2021 afaceri de 6,3 miliarde de lei, mai mari cu 63% faţă de anul precedent, şi un profit operaţional (EBITDA) de 4,7 mld. lei, plus 71%, potrivit raportului anual publicat luni de Fondul Proprietatea. În raport nu se menţionează valoarea profitului net al Hidroelectrica.

„Conform managementului, în cursul anului 2021 Hidroelectrica a înregistrat la nivel neconsolidat o cifră de afaceri preliminară de 6.329,9 milioane Lei, în creştere cu 64,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi EBITDA de 4.644,5 milioane Lei în creştere cu 71,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, potrivit FP.

Facturi la energie. Bogdan Badea (Hidroelectrica): Se aplică principiul ”câte bordeie, atâtea obiceiuri”

„În cursul perioadei, energia electrică totală vândută de Hidroelectrica a atins 17,12 TWh, în creştere cu 7,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent din care energia electrică vândută din producţie proprie a ajuns la 16,51 TWh, în creştere cu 13,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Preţul mediu realizat de vânzare a energiei electrice a fost de 336,9 Lei/MWh, în creştere cu 57,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. La sfârşitul lunii decembrie 2021, poziţia de numerar a companiei se ridica la 3,36 miliarde Lei”, se arată în raport.

Scumpirile accelerate din energie, care se reflectă în mare parte în cea mai ridicată inflaţie din ultimul deceniu, au determinat ca evaluarea Hidroelectrica să urce cu aproximativ 513 milioane de euro într-o singură lună, scrie ZF, citat de Mediafax.

Astfel, Fondul Proprietatea evaluează la 31 ianuarie 2022 deţinerea la Hidroelectrica la 9 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro), comparativ cu 8,5 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro) la final de 2021, potrivit datelor agregate de ZF din rapoartele de la Bursa de la Bucureşti.

Cu alte cuvinte, evaluarea Hidroelectrica s-a majorat într-o singură lună de la 42,6 miliarde de lei (9 mld. euro) la aproximativ 45,2 mld. lei (8,5 mld. euro), aşadar o creştere de 2,5 mld. lei (513 mil. euro), respectiv 6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel