Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Propunerea provine dintr-un studiu de fezabilitate comandat de firma de stat Autobahn GmbH, care gestionează autostrăzile din țară, sub supravegherea Ministerului Transporturilor. Studiul a fost publicat recent, sub presiunea oponenților proiectului.
Peste un miliard de euro
Printre altele, se propune lărgirea unei porțiuni de 30 km a Autostrăzii 5 din jurul Frankfurtului și care are deja 6 până la 8 benzi de circulație, dar care rămâne, totuși, una dintre cele mai aglomerate segmente de autostradă din Germania. Costul lucrărilor: 1,1 miliarde de euro.
Dacă va fi realizat, proiectul ar crea cea mai largă autostradă din Germania, într-o regiune foarte industrializată, cu o rețea de drumuri deja densă.
Pentru cei care se opun proiectului, intențiile autoritățile sunt un fel de nebunie, iar șoseaua în sine un fel de „Highway to hell”, ca în piesa AC/DC. Ideea este „total sărită de pe fix” și va crea o „monstruozitate”, denunță Hans Christoph Stoodt, membru al unui grup care militează împotriva proiectului.
„Guvernul german se angajează să facă Germania neutră din punct de vedere climatic până în 2045... Și același guvern plănuiește aici o autostradă cu 10 benzi”, a spus el pentru AFP.
Obstacole
Poluarea fonică, deteriorarea biodiversității, emisiile cu efect de seră: există multe temeri, în timp ce conștiința ecologică a germanilor intră tot mai mult în conflict cu fascinația pentru automobilele din lumea Volkswagen, Mercedes și BMW.
Studiul apreciază, de asemenea, că nu există „obstacole de mediu de netrecut” în calea extinderii benzilor, variantă care, în opinia autorilor proiectului, este singura capabilă să absoarbă traficul în continuă creștere. Problema este că lărgirea ar putea afecta o zonă care oferă apă potabilă, precum și un sanctuar de păsări protejat.
Decizia finală aparține Ministerului Transporturilor, condus de un ministru din partidul liberal FDP, care este favorabil autostrăzilor.
Pe lângă fluxul de trafic, vor fi luați în considerare și factori precum impactul asupra naturii, poluarea aerului și zgomotul, a asigurat un purtător de cuvânt al ministerului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...