Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Compania afirmă că, în urma progresului înregistrat până în prezent, există posibilitatea de a obține aprobarea mai devreme decât se anticipase inițial. HiSky estimează că va dura aproximativ două luni până la lansarea primelor zboruri transatlantice, în acest moment.
„Suntem foarte aproape să atingem această nouă țintă în dezvoltarea noastră, după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obținerea statutul de principal operator charter și nu mai puțin de 22 de rute operate cu succes, din România și Republica Moldova. Dacă totul va decurge așa cum ne așteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA. Câștigarea încrederii pasagerilor nu este un lucru ușor de realizat pentru o companie aeriană nou înființată. Cu toate acestea, cred că în ultimii doi ani am făcut lucrurile așa cum trebuie, astfel încât am reușit să avem azi o cotă de piață semnificativă pe destinațiile pe care le operăm. În acest context, suntem siguri că obținerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimității noastre pe piața regională”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.
HiSky a integrat în strategia sa operațiunile de zbor către Statele Unite ale Americii odată cu adăugarea a două aeronave Airbus A321neo în flota sa la începutul acestui an. Această nouă adiție oferă cea mai mare autonomie de zbor din clasa sa, ajungând până la 7.400 km. Prin această capacitate, HiSky poate opera zboruri transatlantice cu o singură oprire pentru alimentare în vestul Europei. Astfel, HiSky devine prima companie aeriană privată care oferă zboruri directe din România către Statele Unite ale Americii.
În plus, în contextul liberalizării pieței de transport aerian, ca urmare a semnării, în luna mai, a acordului „Open Skies” între Republica Moldova și SUA, cetățenii moldoveni vor putea zbura, pentru prima dată în istorie, direct din Chișinău către Statele Unite.
Compania HiSky a fost înființată în anul 2020 și operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...