HiSky a anunțat că a făcut primul pas pentru a opera zboruri între România și Statele Unite ale Americii.
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
HiSky a anunțat că a făcut primul pas pentru a opera zboruri între România și Statele Unite ale Americii.
HiSky a anunțat că a făcut primul pas pentru a opera zboruri între România și Statele Unite ale Americii.
HiSky, o companie aeriană, a anunțat că a trecut cu succes prima etapă din cele trei necesare pentru a obține autorizația de operare a zborurilor în Statele Unite ale Americii. După finalizarea procesului și obținerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian de la Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea efectua zboruri regulate și charter peste ocean, cu plecare de pe orice aeroport din Europa.

Compania afirmă că, în urma progresului înregistrat până în prezent, există posibilitatea de a obține aprobarea mai devreme decât se anticipase inițial. HiSky estimează că va dura aproximativ două luni până la lansarea primelor zboruri transatlantice, în acest moment.

„Suntem foarte aproape să atingem această nouă țintă în dezvoltarea noastră, după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obținerea statutul de principal operator charter și nu mai puțin de 22 de rute operate cu succes, din România și Republica Moldova. Dacă totul va decurge așa cum ne așteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA. Câștigarea încrederii pasagerilor nu este un lucru ușor de realizat pentru o companie aeriană nou înființată. Cu toate acestea, cred că în ultimii doi ani am făcut lucrurile așa cum trebuie, astfel încât am reușit să avem azi o cotă de piață semnificativă pe destinațiile pe care le operăm. În acest context, suntem siguri că obținerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimității noastre pe piața regională”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

HiSky a integrat în strategia sa operațiunile de zbor către Statele Unite ale Americii odată cu adăugarea a două aeronave Airbus A321neo în flota sa la începutul acestui an. Această nouă adiție oferă cea mai mare autonomie de zbor din clasa sa, ajungând până la 7.400 km. Prin această capacitate, HiSky poate opera zboruri transatlantice cu o singură oprire pentru alimentare în vestul Europei. Astfel, HiSky devine prima companie aeriană privată care oferă zboruri directe din România către Statele Unite ale Americii.

În plus, în contextul liberalizării pieței de transport aerian, ca urmare a semnării, în luna mai, a acordului „Open Skies” între Republica Moldova și SUA, cetățenii moldoveni vor putea zbura, pentru prima dată în istorie, direct din Chișinău către Statele Unite.

Compania HiSky a fost înființată în anul 2020 și operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel