Horia Grigorescu (Poșta Română). Unele măsuri de protecție au fost luate ”în orb”

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române
Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române
Horia GRIGORESCU, Director General Poșta Română, a vorbit în cadrul dezbaterii online pe tema ”Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, Stiridiaspora.ro şi Defenseromania.ro, despre măsurile adoptate pe fondul răspândirii noului coronavirus, recunoscând că, la început, unele au fost implementate ”în orb”

A fost o perioadă foarte provocatoare, a declarat directorul general al Poștei Române, subliniind că, ”noi, ca și companie națională, am fost primele primele din România care am avut tangență cu ceea ce se întâmpla în Asia, în zona China, noi având un volum un trafic internațional foarte mare care venea din acea regiune. De aceea, am fost nevoiți să implementăm, în orb, recunosc, de multe ori, primele măsuri de protecție pentru angajații noștri și pentru clienții noștri”, a adăugat el.  

A fost o perioadă în care am încercat, iar acesta rămâne în continuare obiectivul nostru principal, condițiile de siguranță în special pentru poștașii noștri, pentru că ei au fost mereu în prima linie în toată această perioadă. Ca și măsuri punctuale pe care a trebuit să le implementăm, poate uneori au fost niște măsuri radicale, dar menite să preîntâmpine această situație de incertitudine. 

Horia Grigorescu a subliniat că, ”de aceea a trebuit să ne echipăm toți poștașii cu echipamente de protecție, fie că vorbim de măști, fie că vorbim de mănuși, dezinfectant pentru mâini, igienizarea spațiilor de lucru unde era, într-adevăr, un trafic foarte mare, inclusiv al clienților, o limitare a accesului în spațiile de lucru”. 

Citește și Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă

Precizând că au fost măsuri implementate într-un interval scurt de timp, el a arătat că ”ne-am trezit, practic, în fața unei situații neprevăzute, unde rapiditatea cu care au fost luate măsurile a fost esențială. Orice tergiversare, orice amănare puteau să fie costisitoare pentru sănătatea angajaților noștri. 

În perioada stării de alertă, care a urmat celei de urgență, și se tot vehiculează aici chestiunea relaxării, trebuie să fie una responsabilă, trebuie să intrăm într-o nouă fază protecție, dar nu trebuie să neglijăm măsurile implementate până acum, iar eventuala revenire la un flux de lucru normal, trebuie să fie una graduală”. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Tractor
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă
Veterinar / Foto: Freepik

Reglementări dure pentru farmaciile veterinare

Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...

Foto: Freepik.com
Euro depășește dolarul / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Foto: Reuters
Vladimir Putin / Foto: Kremlin
SUA vs China
Muncitor

Germania 2025: Sectoarele cu potențial ridicat de investiții

Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...

Ursula von der Leyen
Bani. Foto: Freepik.com

pixel