HOTELURILE SPECIALE pentru CARANTINĂ în Grecia. Planul autorităților
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
HOTELURI PENTRU CARANTINĂ
HOTELURI PENTRU CARANTINĂ
Guvernul elen vrea să crească numărul hotelurilor de carantină, din insule și să creeze „cabine Covid” pe feriboturi pentru a permite întoarcerea turiștilor infectați. Guvernul se află într-o poziție dificilă, deoarece al patrulea val de pandemie lovește țara, iar cei responsabili par a fi luați prin surprindere.

Răspândirea Covid-19 pe insule a arătat absența unui plan eficient pentru turismul mult așteptat de greci: hotelurile de carantină de pe insulele mari nu sunt suficiente, iar pentru insulele mai mici nu există reglementări în acest sens.

Pe insulele Mykonos, Paros și Alonissos, autoritățile se confruntă cu un deficit de locuri în astfel de hoteluri. Pe primele două insule hotelurile de carantină erau pline, iar pe Alonissos nu există hotel de carantină. Planul autorităților elene era ca pacienții cu teste pozitive să fie transferați la Skiathos, dar nu există încă un plan pus la punct.

Blocați pe insulele mai mici, deoarece nicio navă sau feribot nu are voie să îi transporte pe continent sau pe o insulă mai mare, turiștii nu au unde să stea în carantină.

Citește și: Persoanele nevaccinate riscă restricţii legate de coronavirus, avertizează un înalt oficial german

Mass-media a raportat că va avea loc o întâlnire extraordinară pe această temă și că Protecția Civilă ar fi propus:

- Creșterea hotelurilor și/sau apartamentelor de carantină disponibile pe insule

- „Cabine-Covid” speciale pe feriboturi, astfel încât cei testați pozitiv să poată părăsi insulele imediat.

Mass-media a raportat că există 30 de hoteluri de carantină în toată Grecia, iar planul este creșterea numărului cu încă 17 astfel de locații.

În acest moment, există câte un hotel de carantină în fiecare din următoarele zone turistice: Salonic, Halkidiki, Aitoloakarnania, Evros, Kavala, Achaia, Kozani, Magnesia, Corint, Drama, Fokida, Pieria, Ioannina, Chania (Creta), Lassithi, Santorini, Kos, Skyros, Karpathos, Thassos, Skopelos, Zakynthos, Cefalonia, Alonissos, Lefkada, Naxos, Lemnos, Evia, Leros, Ios, Samothrace, Kalymnos, Ikaria.

Câte două hoteluri speciale pentru carantină există în: Attica, Heraklion(Creta), Corfu, Rodos, Paros, în timp ce pe insula Mykonos există acum un hotel și trei case.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel