Din cauza presiunilor SUA asupra furnizorilor Huawei, divizia de cipuri a companiei chineze, HiSilicon, nu va mai putea produce componentele cheie pentru telefoanele mobile, a afirmat directorul diviziei de consum a Huawei, Richard Yu, cu ocazia lansării noului dispozitiv Mate 40.
În ultimii doi ani compania chineză s-a aflat în vizorul autorităţilor americane, îngrijorate de posibilitatea ca serviciile de informaţii chineze să utilizeze echipamentele Huawei pentru spionaj. Statele Unite au făcut apel la numeroase ţări să nu folosească infrastructura Huawei pentru dezvoltarea noii reţele telefonice 5G. Huawei a dezminţit că ar spiona pentru China.
"Începând din 15 septembrie, cele mai performante cipuri - Kirin - nu vor mai putea fi produse. Va fi o pierdere imensă pentru noi", a declarat Richard Yu pentru revista chineză.
HiSilicon este dependentă de softul de la companiile americane, cum ar fi Cadence Design Systems sau Synopsys, pentru a proiecta chipurile sale şi pentru a externaliza producţia către Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), care foloseşte echipamente de la firmele din SUA.
Citește și Telefoane inteligente. Experți: Codurile PIN, ușor de intuit
Reprezentanţii Huawei nu au dorit să comenteze informaţiile publicate de Caixin, în timp ce oficialii TSMC, Cadence şi Synopsys nu au răspuns imediat solicitărilor trimise prin email pentru a face comentarii asupra situaţiei cu care se confruntă compania chineză.
"Huawei a început în urmă cu zece ani să exploreze sectorul cipurilor, ajungând la poziţia de lider. Am investit resurse masive în cercetare şi dezvoltare (R&D), a fost un proces dificil", a apreciat directorul diviziei de consum a Huawei. Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...