Hyundai își dublează investițiile în mașinile electrice, în ciuda tendințelor de pe piață
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Hyundai / sursa foto: Pexels.com
Hyundai / sursa foto: Pexels.com
Chiar dacă industria vehiculelor electrice se află într-un impas, Hyundai nu se descurajează. Constructorul auto sud coreean își dublează investițiile în acest domeniu.

În acest sens, constructorul auto va investi 7,6 miliarde de dolari într-o unitate de producție din Georgia, conform directorului executiv al Hyundai Motor America, Randy Parker.

"În timp ce alți producători se retrag din strategia lor de electrificare, noi continuăm să ne concentrăm pe produsele noastre", a declarat Parker într-un interviu acordat săptămâna aceasta publicației The Verge. "Iar produsele noastre s-au descurcat extrem de bine pe piață".

Aceste produse includ popularele Hyundai Ioniq 5 și Ioniq 6, precum și Kona Electric un model reînnoit recent. De asemenea, compania produce și Ioniq 5 N, care a câștigat premiul World Performance Car 2024.

În timp ce alți producători auto se luptă cu o cerere slabă, vehiculele electrice Hyundai s-au vândut într-un ritm bun. Maie exact, compania a vândut 14.798 de mașini electrice în martie 2024 cuprinzând toate modele electrice cu baterii - o creștere de 53% față de numărul de exemplare vândute în anul precedent.

Hyundai a ajuns recent pe locul 3 în lume în ceea ce privește vânzările, în spatele Toyota și Volkswagen. La nivel global, Hyundai a vândut 153.519 modele electrificate în primul trimestru al anului 2024, inclusiv hibrizi, hibrizi plug-in, vehicule electrice cu baterii și vehicule electrice cu pile de combustie. Această cifră este în scădere cu 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar profiturile sale operaționale globale au scăzut cu 2,3 la sută față de anul trecut.

Parteneriatul dintre Hyundai și Tesla este una dintre surprizele companiei pentri clienții săi. Directorul executiv al companiei a declarat că actualii proprietari de vehicule electrice Hyundai vor avea acces la încărcătoarele denumte Superchargers ale Tesla la sfârșitul anului 2024.

”Aș spune că viitorul este electric și, în unele privințe, suntem deja în întârziere", a declarat directorul Hyundai despre perspectivele sale ale asupra acestei industrii emergente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel