Hyundai merge pe mâna hidrogenului. Investiții de peste un miliard, făcute de sud-coreeni
Autor: Ciprian Dumitrache | 10 oct, 10:53
Hyundai Mobis va construi în Coreea două noi centrale, unde va produce celule (pile) de combustie cu hidrogen, politica companiei fiind de a nu miza totul pe bateriile electrice.  

Compania sud-coreeană Hyundai Mobis a organizat o ceremonie de inaugurare a unei noi fabrici care va produce baterii de pile de combustie cu hidrogen la un complex industrial din orașul Incheon, Coreea de Sud.

În total, Hyundai Mobis intenționează să construiască trei fabrici de celule de combustie. Hyundai Mobis investește 1,1 miliarde de dolari în primele două fabrici care vor începe producția de masă în a doua jumătate a anului 2023. Se așteaptă ca, după ce va atinge capacitatea maximă, compania să producă anual până la 100.000 de pile de combustie cu hidrogen.

În 2018, compania a fost prima din lume care a creat un sistem complet de producție de la o baterie de pile de combustie, până la componentele electronice necesare.

La acest moment, această fabrică este capabilă să producă aproximativ 23.000 de sisteme de celule de hidrogen pe an.

G Ad:

„Vom continua să investim mai mult în echipamente și să ne consolidăm capacitățile de cercetare pentru a dezvolta industria hidrogenului și a extinde ecosistemul ”, a declarat Sung Hwang Cho , președinte și CEO Hyundai Mobis.

Ulterior, Hyundai Mobis intenționează să extindă liniile de producție care utilizează sisteme de celule de combustibil și să diversifice afacerea cu hidrogen. Compania intenționează să o extindă nu numai la transportul rutier, ci și la alte sectoare, în special echipamente de construcții și echipamente logistice.

Citește și: Zeci de angajați, ”jucați” la păcănele. Decizia care aruncă în aer una dintre cele mai profitabile afaceri din pandemie

Mobis este o divizie specială a Hyundai, care funcționează ca o companie separată care se ocupă doar de piese de schimb. 

Compania a fost fondată în 1977 și este unul dintre cei cinci renumiți furnizori de piese de schimb pentru mașinile coreene. Mobis operează 15 fabrici în diferite țări. Mobis este specializată în dezvoltarea inginerească, producția și vânzarea produselor sale, care sunt utilizate pentru automobilele Kia și Hyundai.

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro