Grupul energetic spaniol Iberdrola este interesat să îşi vândă parcurile eoliene onshore din România şi Ungaria, în cadrul unei strategii care vizează strângerea de numerar pentru a finanţa proiecte de energie regenerabile mai profitabile, informează Reuters, citând două surse din apropierea acestui dosar.
Vânzarea este aşteptată să demareze în următoarele săptămâni şi include şase parcuri eoliene din Ungaria şi România, cu o capacitate totală de generare de 238 de Megawaţi. Tranzacţia ar putea aduce o sumă de până la 300 de milioane de euro grupului spaniol, au estimat sursele.
Iberdrola a fost un vânzător activ pe piaţa activelor din domeniul energiei regenerabile din Europa şi recent a vândut o participaţie de 49% la parcul eolian offshore Wikinger din Germania companiei Energy Infrastructure Partners (EIP) pentru 700 de milioane de euro. Separat, grupul spaniol a lansat în luna septembrie procedurile pentru vânzarea unei participaţii minoritare la un portofoliu de active regenerabile din Spania cu o capacitate de 1,2 Gigawaţi.
Iberdrola este lider mondial în energie regenerabilă şi este prezentă în principal în Europa, America, Japonia şi Australia. În 2020, grupul spaniol a anunţat un plan ambiţios care prevede investiţii de 150 de miliarde de euro până în 2030, în principal în parcuri eoliene offshore şi reţele de transport a energiei electrice. În luna iulie a acestui an, compania spaniolă a informat că a investit 10,2 miliarde de euro, în special în SUA, Spania, Brazilia şi Marea Britanie în ultimele 12 luni.
Citește și Plecarea din Rusia ar putea-o costa pe Danone un miliard de euro
"Aceasta este cea mai bună opţiune pentru a asigura continuitatea afacerii noastre pe termen lung", se arată în comunicatul Danone, în condiţiile în care subsidiara din Rusia a fost responsabilă pentru aproximativ 5% din vânzările nete ale grupului, în primele nouă luni din 2022.
Curând după invadarea Ucrainei de către Rusia, Danone, unul din cei mai mari producători mondiali de alimente, a anunţat că analizează toate opţiunile privind afacerile sale de pe piaţa rusă.
Danone nu a dat publicităţii numele companiei căreia îi va transfera aşa numita divizie Essential Dairy and Plant-based (EDP). Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare.
Planificata ieşire de pe piaţa rusă a Danone este al doilea astfel de anunţ din această săptămână al unei mari companii occidentale, după ce Nissan şi-a vândut activele pentru suma simbolică de o rublă, înregistrând o pierdere de aproximativ 687 milioane de dolari.
Citește și Finlanda vrea să reinventeze industria de confecții. Ce fel de haine face
Pentru un ochi neavizat, mostrele de fibră reciclată de la Infinited Fiber seamănă cu lâna: moale, pufoasă și de culoare crem. Alava explică faptul că produsul este obținut printr-un proces complex, în mai multe etape, care începe cu mărunțirea textilelor vechi și îndepărtarea materialelor sintetice și a coloranților și se termină cu o nouă fibră, regenerată din celuloză extrasă.
Această fibră finită poate apoi "să intre pur și simplu în procesul tradițional de fabricație”, înlocuind bumbacul și fibrele sintetice, pentru a produce orice, de la cămăși și rochii la blugi din denim. O mare parte din știința implicată în producerea fibrei există încă din anii 1980, spune Alava, dar progresele tehnologice rapide din ultimii ani au făcut ca producția pe scară largă să devină o posibilitate mai realistă. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...