Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Idei de afaceri mici pe care le poți administra ușor
14 oct, 16:08, de  Dana Mihai
Dacă îți dorești să fii antreprenor, atunci poți încerca aceste idei de afaceri mici pe care le poți administra exact așa cum îți dorești. Nu îți vor mânca prea mult timp dintr-o zi și vei putea chiar să menții și un job part-time.
 Analizăm, așadar, idei de afaceri mici pe care le poți începe.
Analizăm, așadar, idei de afaceri mici pe care le poți începe.

Să fii afacerist pare a fi o dorință tot mai arzătoare a românilor. Nu e un lucru ușor de făcut, însă vei culoage fix roadele muncii tale și vei împărți o parte din acestea doar cu statul român. Bineînțeles, discuțiile avansează în momentul în care decizi că vrei să îți alegi un partener de afaceri sau un angajat. Pentru acest articol, însă, vom păstra situația cât mai simplu posibil. Analizăm, așadar, idei de afaceri mici pe care le poți începe.

Aceste afaceri nu trebuie ignorate în 2019

1. Meseriaș autorizat

Te pricepi la a repara diverse lucruri? Stii să montezi un robinet sau să fixezi alarmele obligatorii pentru gaz? Ai mai lucrat până acum cu instalații electrice? Poți repara o ușă sau un geam termopan? E suficient să pui bazele unei PFA și vei putea începe să lucrezi. Dacă te afli într-un centru urban mai mare al României, atunci vei putea să găsești o gamă largă de clienți. Te poți folosi de social media pentru a-ți promova mica inițiativa și de indexarea organică, asigurându-te că ajungi la potențiale clienți fără a investi prea mulți bani în promovare. 

2. Croitorie

Știi să coși? Faci asta de mult timp sau e un hobby pe care l-ai perfecționat prin practică? De ce să nu scoți bani din asta? Folosește-te de o formă legală de organizare și pornește-ți afacerea. Oamenii din ziua de astăzi se axează pe tot felul de noutăți IT și studiază lucruri atât de diferite, încât uita de chestiuni de bază precum a coase o pereche de pantaloni. Poți să faci acest lucru foarte ușor și să îți programezi fiecare client, astfel încât să ai și un loc de muncă part-time care să nu fie afectat de această inițiativă proprie. Trebuie, însă, să fii onest cu cei care apelează la serviciile oferite de tine și să le spui din start ce și cât poți face. Nu îți ocupa prea mult timp cu un singur client. Ai nevoie de o plajă largă de oameni care să vină la tine.

3. Consultant fiscal

Ți-a plăcut legislația și ai mai încercat până acum să pui bazele unei firme? Ajută-i pe alții să intre în lumea antreprenoriatului. Poți oferi o gamă largă de servicii: de la înființare companie până la administrarea cheltuielilor. Nu e ușor, însă vei fi plătit/a bine pentru munca pe care o depui. Această idee de afacere poate fi adaptată și pe pachete, dacă vrei ca oamenii să știe din start ce pot obține de la tine și pentru ce bani. Vei avea, bineînțeles, nevoie de un site și de social media.

4. Ikebana

Nu îți zice nimeni să fii expert în ale grădinăritului, dar dacă ai făcut o pasiune din a menține o bucățică de teren îngrijită și găsești în fiecare sezon noi metode de a înfrumuseța împrejurimile, atunci află că poți face bani din asta. Arta de a aduce frumosul în ochii privitorului este un lucru pe care nu mulți îl pot face. Din fericire, oamenii apelează la astfel de cursuri. Vor să învețe cum să pună în practică anumite stiluri pe care le-au văzut online sau prin reviste de specialitate chiar la ei acasă. Tu poți organiza sesiuni de weekend sau chiar cursuri întregi prin care garantezi o atmosferă relaxantă și o învățare plăcută.

5. Spalatorie de masini

Preturile pentru a spala o masina au explodat in ultima perioada. Cu greu mai gasesti un loc in care sa iti poti spala masina rapid si ieftin. Poti da piata peste cap cu o astfel de investitie, daca vei gasi formula ideala prin care sa echilibrezi costul si profitul. 

Ştiri Recomandate

Lia Olguța Vasilescu, extrem de critică la adresa Violetei Alexandru
dare a zilelorSe schimbă regulile de acor libere

Reguli noi pentru acordarea zilelor libere legale

O nouă propunere legislativă modifică regulile după care...

Principalele resurse de energie primară în primele nouă luni au totalizat 26,15 milioane de tone echivalent petrol

Resursele de energie electrică au scăzut considerabil

Resursele de energie primară au crescut cu 2,7% în...

Tesla era în căutarea unei locaţii în Germania
Termoenergetica va furniza agentul termic pentru bucuresteni
Vechime în muncă și punctaje pentru perioadele de necontributivitate
Alocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020

Se apropie momentul. Copii lăsați fără alocații. De când

Alocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu...