Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
1. Securitate cibernetică
Rămâne unul dintre cele mai importante aspecte pe care afacerile din UE, SUA și Asia îl vor avea în vedere și în perioada următoare. În UE, cu precădere, adoptarea GDPR și aplicarea sa au dus la măsuri suplimentare de securitate pentru a putea proteja datele personale ale clienților. Trebuie să ai în vedere că prețurile sunt suficient de piperate pentru astfel de servicii, iar cererea nu va fi decât în creștere. Trendul ascendent e o veste bună pentru toți cei care își doresc să pună bazele unei firme de viitor.
Cum a făcut Pepsi afaceri cu nave sovietice de război
2. Supraveghere prin drone
Firmele de pază trebuie să caute noi metode prin care să își poată diversifica serviciile oferite. Companiile vor să aibă cât mai multe dovezi disponibile pentru a-și putea recupera un eventual prejudiciu, așadar supravegherea prin drone poate fi o nouă oportunitate pe care cei iscusiți să o adopte. Includerea unui astfel de serviciu într-o ofertă completă sau oferirea acestuia complet separat poate fi o premieră pentru România. Din păcate, vor trebui respectate cu strictețe prevederile GDPR. Acest lucru înseamnă că Regulamentul va trebui consultat și analizat cu atenție pentru a putea pune în practică o astfel de oportunitate.
Află ce trebuie să știi înainte să-ți deschizi un magazin online
3. Școala viitorului
Inteligența artificială va fi din ce în ce mai des prezentă în interacțiunile noastre de zi cu zi. Fie că vorbim cu un robot la telefon, fie că adresăm o plângere online suntem aproape zilnic înconjurați de un minim nivel de automatizare. Este evident că schimbările vor veni înaintea sistemului educațional public din România. Statul nu poate ține pasul cu inovările din domeniul privat. De aceea, dacă ai înclinare către antreprenoriat, ar fi bine să te gândești la varianta în care vei deschide o școală privată prin care vei putea să îi ajuți pe cei mici cum să răspundă provocărilor prezentului, iar pe cei mari cum să se reprofesionalizeze. Automatizarea deja a eliminat peste 39 de milioane de locuri de muncă la nivel mondial.
4. Asistenți digitali
Mulți directori sau oameni angajați în posturi cheie au nevoie de cineva care să le organizeze programul, să le înțeleagă prioritățile și să-i ajute să ducă misiunea până la capăt. Un om poate face aceste lucruri, dar cu limită. Având în vedere prevederile Codului muncii, este clar că un om nu poate face ce ar putea realiza un robot. Știi programare sau cunoști oameni profesioniști în acest areal? Caută-i, oferă-le un post bun și pune la punct cel mai bun asistent digital din lume. Eventual, poți să ai și o mică echipă de supraveghere care să folosească input-uri organice pentru a nu lăsa totul la voia inteligenței artificiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...