IKEA donează o sumă uriașă pentru eforturile globale de adoptare a mașinilor electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mașină electrică / FOTO: Freepik
Mașină electrică / FOTO: Freepik
Este vorba despre o campanie de promovare a adoptării vehiculelor electrice pentru care compania suedeză Ikea a acordat o sumă foarte mare de bani, care va duce la evitarea poluării în țările emergente.

IKEA a donat 100 de milioane de dolari prin IKEA Foundation, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să renunțe la vehiculele pe benzină și să treacă la o alternativă mai ecologică.

Drive Electric Campaign, printre ai cărei parteneri se numără și Fundația Europeană pentru Climă, a declarat că ultima donație de finanțare a Fundației IKEA va fi folosită pentru tranziția la vehiculele electrice în Africa, America Latină și Asia de Sud-Est, în cadrul unei inițiative care se va numi "Leapfrogging Partnership".

Economiile emergente ale lumii vor reprezenta cea mai mare parte a creșterii cererii de autoturisme, camioane, autobuze și vehicule cu două roți până în 2050, iar speranța este că investițiile în aceste țări pot contribui la asigurarea unei creșteri a numărului de vehicule electrice.

Subvenția, una dintre cele mai mari donații caritabile făcute vreodată de IKEA Foundation, va sprijini partenerii locali care se străduiesc să abordeze cele mai grele bariere din calea expansiunii motorizării electrice, cum ar fi infrastructura de încărcare limitată și lipsa unor politici favorabile acestor tipuri de vehicule, în timp ce încearcă să creeze condiții de piață mai bune pentru a debloca finanțarea publică și privată, a declarat pentru Edgar van de Brug, manager de portofoliu al IKEA Foundation pentru economia reală, Edgar van de Brug.

Împreună, subvenția ar putea contribui la economisirea a aproximativ 43 de gigatone de dioxid de carbon echivalent (CO2e) până în 2050 în țări precum Brazilia, Mexic, Indonezia și Africa de Sud, a declarat Drive Electric Campaign.

Extinderea finanțării urmează succesului înregistrat în alte țări, inclusiv în India, unde electrificarea din domeniul livrărilor în zonele urbane "a luat amploare", a declarat van de Brug.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel