Ilan Laufer, propunere legislativă care "va revoluționa modul de funcționare pentru microintreprinderile din România"

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ilan Laufer vine cu o propunere legislativă care, potrivit declaraţiilor sale, va revoluționa modul de funcționare pentru microintreprinderile din România.

"Vreau să vă prezint o propunere legislativă care va revoluționa modul de funcționare pentru microintreprinderile din România și pentru afacerile de familie. Prin intermediul acestei propuneri, AUR va pune capăt birocrației, controalelor abuzive, lipsei de predictibilitate care se află ca niște lanțuri în jurul antreprenorilor și micilor afaceri românești.

Vom reda libertatea antreprenorilor români și micilor companii. Este o măsură revoluționară, dar să știți că va aduce mai mulți bani la bugetul de stat, va reduce evaziunea fiscală și va duce în zona fiscalizată peste o sută de mii, poate mult peste o sută de mii, de mici antreprenori care astăzi lucrează la negru, vând la negru, cumpără la negru, din cauză că nu vor să aibă de a face cu toată această birocrație și cu tot acest mecanism de control abuziv din partea statului. Dar mai mult decât atât, doamnelor și domnilor, vom întoarce peste 100 de mii de români pe an, care sunt plecați în diaspora", transmite Ilan Laufer.

O singură declarație depusă pentru fiecare an fiscal

 

"Când această propunere legislativă va deveni realitate și imediat o să vă prezint o să mă întrebați cum o să facă un mic debutant antreprenori sau afacere de familie atunci când trebuie să se confrunte cu peste 60 de instituții de control care pot să-i bată la ușă și să-i închidă afacerea.

Răspunsul este unul singur: ZERO CONTROALE pe an pentru micro întreprinderile SRL 01, în cazul în care nu există o plângere prealabilă sau un motiv întemeiat. O să mă întrebați cum să se descurce o microîntreprindere cu aceste declarații lunare pe care trebuie să le depună. Să mai angajeze o persoană, cel puțin, sunt peste 50 de pagini pe care trebuie să le depunem în fiecare lună în fața autorităților statului. Și răspunsul este același răspunsul este fix același: o singură declarație depusă pentru fiecare an fiscal.

O să mă întrebați cum facem cu lipsa de predictibilitate, cu schimbarea taxelor și impozitelor, vă spun: ZERO TAXE pe cifra de afaceri. ZERO TAXE pe impozitul pe profit și ZERO TAXE pe dividende. ACCES PERMANENT LA BANII din firma dumneavoastră. Doamnelor și domnilor o să mă întrebați unde câștigă statul român vă spun foarte simplu obligația pe care o veți avea ca să vă încadrați ca și SRL 01 va fi următoarea: să creați două locuri de muncă, să aveți o cifră de afaceri de până în 100 de mii de euro și neplătitori de TVA.

Iar dacă depășiți acest plafon până în 200.000 de euro maxim optați dacă doriți să plătiți 5% din cifra de afaceri pe diferență între 100.000 și 200.000 sau dacă mai doriți să creați 2 locuri de muncă este alegerea dumneavoastră", explică Ilan Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel