IMM Invest, colac de salvare pentru antreprenori. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Cel mai important program pentru IMM-uri din 1990 încoace
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
EXCLUSIV
Dumitru Nancu, Director General Fondul National de Garantare a Creditelor pentru  Intreprinderile Mici si Mijlocii, a spus care este cel mai important program de sprijin pentru IMM-uri susţinut de către Guvernul României. 

Într-un interviu acordat DC Business, Dumitru Nancu a venit cu cifre despre programele IMM Invest şi Agro IMM Invest. 

"Programul de guvernare prevede şi garanţii pentru IMM-uri, iar FNGCIMM este ancorat în acest program, plecând de la cel mai important program pentru IMM-uri din 1990 încoace. Este vorba despre programul IMM Invest care continuă şi anul acesta.

Până la acest moment, am ajuns la 50.000 de garanţii acordate Intreprinderilor Mici şi Mijlocii. Este, indubitabil, cel mai important program pentru IMM-uri. 50.000 de IMM-uri au fost ajutate de către Guvern.

35 de miliarde au fost, din 2022 până în prezent, sumele plătite, creditate, de cele 21 de instituţii financiar-bancare cu care Fondul National de Garantare a Creditelor pentru  Intreprinderile Mici si Mijlocii are convenţii, iar 30 de miliarde este suma garantată de Guvernul României prin Fondul Naţional de Garantare.

Acesta este primul program din cel de guvernare, care a început în 2022 şi continuă şi anul acesta.

Al doilea program, Agro IMM Invest, a început anul trecut, continuă şi anul acesta, este prevăzut în pachetul de măsuri anunţat de către premierul Ciucă. Este un program foarte accesat. Anul trecut Guvernul a alocat un miliard şi nevoile mediului de afaceri, ale fermierilor, au fost de 2,7 miliarde, deci de trei ori mai mare. Practic am închis anul trecut cu o sumă de 2,7 miliarde garantată pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii", a declarat Dumitru Nancu, Director General Fondul National de Garantare a Creditelor pentru  Intreprinderile Mici si Mijlocii.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel