Imobiliare. Creştere a vânzărilor de locuinţe în Bucureşti
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Trendul pieţei imobiliare din Bucureşti se va păstra pe creştere pentru vânzările de imobile, estimează compania North Bucharest Investments, într-un comunicat.

"Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), luna martie a marcat un plus pentru sectorul imobiliar din Bucureşti, cu un total de 4.643 de unităţi individuale vândute, depăşind cifrele înregistrate în martie 2023, când s-au vândut 4.009 unităţi. Creşterea vânzărilor de imobile din Capitală, de 15,8%, este un indicator că cererea pentru locuinţe este în continuă creştere, stimulată de randamentul bun al investiţiilor imobiliare şi în ciuda creşterilor de preţuri din cauza TVA mai mare. North Bucharest Investments confirmă cifrele ANCPI prin rezultatele obţinute şi estimează că trendul pieţei imobiliare din Bucureşti se va păstra pe creştere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietăţile noi şi bine poziţionate", se arată în comunicatul citat.

În context, Vlad Musteaţă, CEO al companiei, a explicat că avansul de aproape 16% al vânzărilor din Capitală din ultima lună este dovada că oamenii recunosc valoarea adăugată a achiziţionării unui imobil iar investiţiile în proprietăţi sunt considerate o metodă bună de securizare a banilor.
"Pentru luna martie 2024 raportăm şi noi vânzarea a 73 de locuinţe, marcând o creştere de 12% comparativ cu ianuarie 2024 şi un avans de 25% faţă de luna martie 2023, când am vândut 58 de proprietăţi. Această performanţă este dovada că proprietăţile situate în zona de Nord a Capitalei au mare căutare, iar pentru clienţi cântăreşte mult în decizia de cumpărare accesul facil la infrastructură dezvoltată şi mijloace de transport", a precizat Vlad Musteaţă, potrivit documentului citat.

Datele ANCPI, prezentate în comunicat, mai arată că, în luna martie 2024, la nivelul întregii ţări au fost vândute 54.358 de imobile, cu 565 mai multe faţă de luna februarie. De asemenea, numărul ipotecilor, la nivel naţional, în martie 2024, a fost de 25.727, cu 4.886 mai mare faţă de martie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel