Marius Budăi, despre pensii: Purtăm discuții cu Banca Mondială și Banca Europeană
Discuțiile pe marginea...
România a importat, în primele nouă luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,666 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 19,2% (-396.200 tep) mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Producţia internă de gaze naturale a fost, în perioada menţionată, de aproape 5,17 milioane tep, cu 4,3% (233.100 tep) sub cea din primele nouă luni din 2021.
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză estimează pentru 2022 o producţie de gaze de 7,45 milioane tep şi importuri de 2,33 milioane tep, în creştere cu 1,9%, respectiv în scădere cu 19,6%, de la an la an.
Citește și:
Premierul Ciucă, întâlnirea cu principalul acţionar al Black Sea Oil and Gas Romania
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Carlyle Group, principalul acţionar al Black Sea Oil and Gas Romania, context în care prezentat viziunea Guvernului privind consolidarea capacităţilor interne de asigurare a resurselor necesare pentru aprovizionarea populaţiei şi mediului de afaceri cu gaz şi energie electrică.
Premierul a găzduit, la Palatul Victoria, reuniunea ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, aflați la București pentru a participa la RIGC – Romanian International Gas Conference despre care le-a comunicat reprezentanților Carlyle Group că a avut discuții promițătoare privind aducerea unei cantități și mai mari de gaze în rețeaua europeană.
Principalele teme au vizat soluțiile care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetățenilor și mediului de afaceri.
Conform unui comunicat al Palatului Victoria în cadrul dialogului, au fost prezentate planurile de dezvoltare a investițiilor Grupului Carlyle, cu accent asupra dezvoltării capacităților de producție a gazului natural și a energiei.
Citește și: Beacom (BSOG): Nu avem asigurare de război pentru proiectele de gaze din Marea Neagră
Compania Black Sea Oil and Gas (BSOG) nu are asigurare de război pentru zăcămintele de gaze Ana şi Doina, care au intrat recent în producţie, însă proiectul merge mai departe, a afirmat, marţi, Mark Beacom, CEO al companiei.
El a participat la ceremonia organizată la Vadu, judeţul Constanţa, cu ocazia începerii exploatării gazelor naturale în proiectul Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas. Primele gaze din aceste perimetre au intrat în sistemul naţional.
"În zona economică a României nu este război, dar există un impact. Am avut mine detectate în apropierea platformei, nave de război în jur, avioane care ne survolează platforma şi vedem ce se întâmplă. Insula Şerpilor nu este departe, de asemenea am văzut platformele din Crimeea cum sunt bombardate şi totul este atât de aproape. Dar vom finaliza acest proiect", a afirmat Beacom. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Discuțiile pe marginea...
Producătorul german de armament...
Anul trecut, Sorin Cîmpeanu,...
Pentru rezolvarea succesiunii,...
După ce a devenit public faptul...
Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să...
Directorii Ford s-au oferit să poate discuţii cu...
Grupul celor Șapte a semnalat...
Guvernul promite să reformeze...
Un bancomat a ars în totalitate, iar o parte din pereţii...
Factorii de decizie politică din Rusia se întreabă dacă...
După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului...
În secolul trecut, șantierul...
Şoferii români care nu respectă...
Cinci informații care merită să...
Condițiile meteorologice din...
Un focar secundar de gripă...
Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's...
Este pregătită scena pentru o confruntare între...
Norvegia, unul dintre...
O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost...
Administrația Statelor Unite a...
Un general american a avertizat...
După ce la Parlament a fost...