Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
”În momente de profundă criză economică, așa cum este aceasta pe care o traversăm, la care se mai adaugă și un război la graniță, nu majorezi impozitele, sub nici o formă. Nu umbli în această zonă”, a declarat jurnalistul Bogdan Chirieac la Realitatea TV.
”Pe cel care muncește mai mult îl impozităm m ai mult?”, s-a întrebat jurnalistul. În acest context, el a amintit și de o altă idee, cea a domnului ”Alfred Simonis, care este deputat, președinte al grupului parlamentar și care a venit cu propunere aberantă potrivit căreia dacă o sărbătoare legală pică în weekend, el vrea să dea liber în săptămâna următoare. Nici mai mult, nici mai puțin. Dacă Sărbătoarea Sfintei Marii pică duminică îți dă liber luni”.
Cu alte cuvinte, a concluzionat Bogdan Chirieac peste criza cu impozite mai mari institui o criză ”cu vacanță mai multă. Adică mai puțină muncă. Ce să înțelegem?”, a spus jurnalistul.
Citește și Ministrul Budăi: Noi în România nu mai avem impozitare unică
Într-o recentă intervenție televizată, profesorul Mircea Coșea spunea că ”în manualele de economie scrie foarte clar: pentru echilibrarea bugetară trebuie să mărești impozitele și taxele în momentul în care nu poți să faci economie. În aceste condiții, ceea ce spune Banca Națională, mai apăsat decât Consiliul Fiscal, pentru că în ultimul lui raport a fost mai echilibrat, mai soft, este, din punct de vedere teoretic absolut corect”.
Economia caută cârje
Dar, s-a grăbit să sublinieze profesorul de economie, ”noi ne aflăm într-o situație care nu are nici o legătură cu corectitudinea și cu normalitatea. Ne aflăm într-o situație de criză, în care economia nu se ocupă doar de niște calcule, de niște echilibrări macroeconomice sau de niște redistribuiri de venituri. Se ocupă, în principal, conform definiției de acum 300 și ceva de ani, de satisfacerea nevoilor populației în condițiile în care resursele sunt mai limitate. Cu alte cuvinte, economia trebuie să caute cârje pentru a satisface populația atunci când economia are resurse limitate, cum este cazul României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...