Impozite pe clădiri, majorate cu până la 500% în Sectorul 3
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Proprietarii a 207 de clădiri şi 11 terenuri neîngrijite din Sectorul 3 ar putea plăti începând de anul viitor impozite majorate cu 100-500%, conform unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local.

Astfel, sunt prevăzute majorări cu 300% ale impozitului pentru 8 terenuri şi cu 500% pentru 3 terenuri.

În ce priveşte clădirile, pentru 149 dintre acestea majorarea ar urma să fie de 100%, pentru 53 este prevăzută o majorare de 200%, pentru 3 cu 300%, iar pentru câte o clădire cu 400% şi, respectiv, cu 500%.

În proiecte se reaminteşte că, prin hotărârea nr. 39/28.02.2027, modificată în 2018, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat procedura cadru de aplicare a majorărilor impozitului pentru clădirile şi terenurile neîngrijite cu până la 500%.

Orban vrea să resusciteze o taxă auto. Despre ce este vorba

Se mai arată că, în urma deplasării pe teren la adresele vizate, Comisia de control pentru identificarea şi evaluarea clădirilor sau terenurilor neîngrijite a concluzionat că sunt îndeplinite condiţiile pentru majorarea, începând cu anul 2020 a impozitului, fiind întocmite şi transmise somaţii, prin care se stabilesc măsuri de remediere/reparaţii.

Se menţionează totodată că în situaţia în care până la 31 decembrie 2019 proprietarii fac dovada că au dus la îndeplinire măsurile dispuse prin somaţiile respective, majorarea impozitului nu va mai fi aplicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel