Imunitatea hibridă ar fi cea mai puternică. Studiu al experților austrieci

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Imunitatea hibridă ar fi cea mai putenrică
Imunitatea hibridă ar fi cea mai putenrică
Omicron se răspândește în întreaga lume și din păcate, la acest moment experții știu încă foarte puține lucruri despre noua variantă de coronavirus.

Dar un studiu din Austria indică acum că persoanele care au fost vaccinate și care s-au vindecat au superimunitate împotriva noii variante.

Oamenii de știință de la Universitatea din Innsbruck au examinat probe de sânge de la persoane vaccinate, convalescente și de la persoane care au fost vaccinate cu schema completă și au avut o infecție cu varianta Delta.

La cele cinci probe de la persoanele care întâi au fost infectate și apoi au fost vaccinate cu două doze, anticorpii au fost cel mai bine capabili să neutralizeze noua variantă. Testele de laborator au arătat, de asemenea, o imunitate foarte bună la cele cinci probe de la persoanele care au primit mai întâi două doze de vaccin și apoi s-au infectat. Cu toate acestea, acest studiu va trebui să-i fie confirmate rezultatele într-un studiu mai mare.

Imunitatea hibridă oferă o protecție mai bună

Mai multe studii au arătat că imunitatea hibridă pare să ofere o protecție mai bună împotriva noii variante omicron. Cu alte cuvinte, oicine a fost infectat atât cu varianta Delta și a primit schema completă de vaccinare poate lupta mai bine împotriva virusului.

Cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck au examinat și probe de sânge de la persoane care au fost vaccinate încrucișat cu o doză de AstraZeneca și una de Biontech. În comparație cu celelalte vaccinuri, anticorpii creați prin vaccinarea încrucișată au fost mai capabili să lupte împotriva variantei omicron.

Vaccinarea de rapel crește protecția împotriva Omikron

Rezultatele studiului experților austrieci arată în mod clar de ce este atât de important un vaccin de rapel.

Prima pastilă anti-COVID-19, disponibilă în câteva zile

În sfârșit! Americanii au găsit VACCINUL TOTAL împotriva coronavirusului

Omicron. Test PCR REVOLIȚIONAR. CE anunță o nouă tehnologie simplificată

Comisia Permanentă de Vaccinare (Stiko) recomandă vaccinarea de rapel după cel puțin trei luni, în loc de șase luni, din cauza variantei Omicron. Scopul este de a îmbunătăți protecția împotriva bolilor grave cauzate de Omicron și de a reduce transmiterea variantei.

După vaccinarea de rapel, efectul de protecție împotriva infecției simptomatice cu noua variantă Omicron crește din nou semnificativ. În prezent, se poate presupune că va crește și protecția împotriva formelor grave. În acest moment, însă, nu se poate spune nimic despre durata protecției.

Încă nu este clar dacă protecția împotriva bolii severe va fi redusă

Cât de mare este protecția împotriva formelor severe a unei infecții Omicron, nu poate fi determinată pe baza studiului austriac. Deoarece nu numai anticorpii examinați din sânge, ci și celulele T joacă un rol în protecția împotriva infecțiilor și a bolii severe.

Rezultatele celor 78.000 de cazuri de omicron din Africa de Sud arată că doar două doze de vaccin Biontech oferă în continuare o protecție ridicată împotriva spitalizării și a decesului timp de până la șase luni după administrarea celei de-a doua doze. Cu toate acestea, potrivit analizei efectuate de Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud, imunitatea la infecție ar putea fi sub 30 la sută.

Oamenii de știință de la Universitatea din Innsbruck presupun, de asemenea, că cei care s-au recuperat și care au fost vaccinați au încă o anumită protecție împotriva unei evoluții severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel