Imunizarea elevilor. Cîmpeanu a explicat ce pot face părinții
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că la începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi prin care aceştia vor putea să îşi exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unităţile de învăţământ.

"După ce vom finaliza acţiunea de informare... La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare", a afirmat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.

Cîmpeanu a spus că peste 185.000 de angajaţi din sistemul de educaţie sunt imunizaţi, însă se va mai face o centralizare în acest sens al cărui rezultat va fi anunţat pe 8 septembrie. Ministrul a anunţat că miercuri va fi semnat ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind condiţiile în care va începe şcoala în format fizic.

Citește și INTERZIS elevilor din ciclul primar. Cum fac chinezii reforma în învățământ

"Vom detalia astăzi toate lucrurile care vor fi cuprinse în ordinul comun de ministru - ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii - care va fi semnat mâine dimineaţă. (...) Ştim foarte clar că avem peste 185.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi. Sunt categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva vaccinării şi de asemenea am lansat o nouă interogare către toate şcolile şi către toate universităţile din România. Rezultatul va fi anunţat în data de 8 septembrie pentru actualizarea numărului celor care s-au vaccinat. Cu siguranţă sunt mai mulţi. Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile", a mai susţinut ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel