În ce direcţie se deplasează norul de fum de la Cernobîl. Anunţul ANM
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Estimări meteorologice privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina.

În urma apariției unor materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională de Meteorologie, fac următoarele precizări:

• Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropiere zonei Cernobîl.

• Valorile de radioactivitate se mențin în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina, conform Centrului de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu. Astfel, ca urmare a evaluărilor specialiștilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

• Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie și cei ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului monitorizează permanent evoluțiile și vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.

• Simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, în perioada 28 – 30 martie 2022 estimează că direcția predominantă a vântului va fi dinspre vest – sud-vest către est – nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sudul, apoi către estul Ucrainei și ulterior spre Rusia, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel