TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Temperatură de 6000° C, presiunea de 3,5 milioane de ori mai mare decât la suprafața Pământului...
În miezul planetei noastre, condițiile ar fi atât de extreme încât particulele de fier s-ar acumula formând clustere vâscoase după care se cristalizează în particule mici, precum fulgii de fier. Această teorie, care a apărut pentru prima oară în 1960, este readusă în acetualitate de Youjun Zhang, geolog la Institutul de Fizică Atomică și Moleculară din Chengdu, China.
Un nou cutremur în Vrancea, în această dimineață
Teoria, care aparține savantului rus Stanislav Braginskii și care spune că un strat noroios înconjoară miezul planetei noastre, revine astăzi în actualitate în urma unor noi studii seismice. Geologii au descoperit într-adevăr anomalii prin sondarea miezului Pământului. "Undele încetinesc mult mai lent decât era de așteptat la baza stratului care înconjoară miezul, apoi accelerează mai rapid traversând emisfera vestică a miezului interior. Acest lucru s-ar putea datora acestei mese de zăpadă, distribuită inegal”, este de părere geologul.
La temperaturi înalte fierul se poate recristaliza
Zăpadă metalică la 5000 km sub picioarele noastre
Acest fenomen ar avea loc la 5.000 km sub picioarele noastre, la interfața dintre miezul și stratul exterior care îl înconjoară, un strat lichid format din fier și nichel. "În această interfață, condițiile ar fi aceleași ca în camera magmatică a unui vulcan, unde se formează roci. Cristalele de fier s-ar forma la marginile stratului exterior pentru a cădea la suprafața miezului interior ", explică Youjun Zhang.
Această zăpadă metalică ar acumula peste 300 km grosime în diferite locuri din miez! Prin urmare, ar putea avea un impact semnificativ asupra mecanismelor planetare. Indiferent dacă este vorba despre câmpul magnetic al Pământului sau tectonica plăcilor, toate mecanismele geofizice sunt guvernate de fizica nucleului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...