Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Într-un an în care prețul gazelor a crescut cu peste 51%, producătorii români de gaze au exportat de opt ori mai mult decât în anul precedent.
Pe de altă parte, importurile Românie de petrol brut şi gaze naturale, în primele zece luni din 2021, au fost în sumă de 2,831 miliarde euro, în creştere cu 52,6% comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Exporturile s-au cifrat, în perioada menţionată, la 168 milioane euro, în creştere cu 741,7%, România înregistrând astfel la această categorie de produse un deficit de 2,663 miliarde euro.
În primele zece luni din 2021, producţia de ţiţei a României a fost de peste 2,677 milioane tone, în scădere cu 116.300 tone (-4,2%) faţă de aceeaşi perioadă din 2020.
De asemenea, producţia de gaze naturale utilizabile s-a ridicat la 7,428 miliarde metri cubi (+25,9 milioane metri cubi, respectiv +0,3%).
Profesorul Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a făcut o analiză a situației actuale în ceea ce privește prețul energiei electrice și a gazelor iar concluziile nu sunt unele care să ne liniștească.
Confirmarea scenariului că de creșterea prețului la gaze și energie statul nu a fost dezinteresat, este declarația autorităților că “Impozitul progresiv este considerat în continuare o opțiune”. Asta după ce toată lumea se jura că în anul 2022 nu va crește nici o taxă”, este de părere Dumitru Chisăliță și opinează în continuare că acest lucru se va fi valabil atâta timp cât mecanismul creșterii prețului la energie aducea bani la bugetul de stat. ”Astăzi când sistemul facturilor mari la energie, sistem făcător de bani pentru stat se prăbușește, este nevoie de o altă metodă a se lua bani de la români”, afirmă președintele Asociației Energia Inteligentă.
Citește mai departe articolul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...