Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
„Astăzi, Medicare trimite primele oferte producătorilor pentru primele zece medicamente selectate pentru negociere” menite să obțină o reducere a prețului tratamentelor pentru patologii grave”, a precizat executivul american într-un comunicat de presă. „Este prima dată când Medicare nu a acceptat prețul medicamentelor stabilit de grupurile farmaceutice”, a menționat Administrația SUA.
Farxiga, Entresto, Eliquis...
În octombrie anul trecut, Casa Albă a anunțat că laboratoarele au fost de acord să negocieze, în pofida unei puternice reticențe. Dar un refu le-ar fi expus la consecințe amare, cum ar fi penalități fiscale. Unele dintre companii au sesizat justiția, denunțând în special un control „neconstituțional” al prețurilor.
Cele zece produse emblematice selectate sunt prescrise pentru formarea de cheaguri de sânge, diabet, probleme cardiace, psoriazis și cancer de sânge. Printre acestea se numără Farxiga, de la grupul suedezo-britanic AstraZeneca (diabet), Entresto, de la Swiss Novartis (probleme cardiace) sau anticoagulantul Eliquis, de la compania americană Bristol-Myers Squibb (BMS), care este prescris la peste 3,7 milioane de beneficiari ai programului Medicare.
Potrivit Casei Albe, în 2022, de aceste tratamente au beneficiat aproximativ nouă milioane de persoane, care au trebuit să plătească circa 3,4 miliarde de dolari din propriile buzunare.
Prețuri noi pentru 2026
Această reformă face parte din importanta lege a președintelui Joe Biden, numită „Inflation Reduction Act” (IRA), un vast program de tranziție energetică și reformă socială. Liderul democrat a făcut din scăderea prețului medicamentelor unul dintre proiectele sale majore și a promis că „va face față Big Pharma”, expresie care se referă la marile grupuri farmaceutice. Un rezultat bun al negocierilor, ar putea fi inclusiv în beneficului lui Biden, care intenționează să candideze, în noiembrie, pentru un nou mandat. Noile prețuri ar urma să intre în vigoare numai după luna ianuarie a anului 2026.
Medicare este de așteptat să negocieze prețuri pentru până la 60 de medicamente în următorii patru ani și până la 20 mai multe în fiecare an după aceea.
Casa Albă citează un raport publicat joi care arată că „Big Pharma” a taxat de două până la trei ori mai mult pentru aceleași tratamente în Statele Unite decât în alte țări OCDE în 2022. Se citează exemplul insulinei care, în Statele Unite, este în medie de aproape zece or mai scump decât în alte țări incluse în acest studiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...