În statul american New York se închid şase penitenciare
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
În statul american New York se închid şase penitenciare
În statul american New York se închid şase penitenciare
Guvernatoarea statului american New York, Kathy Hochul, a anunţat luni că şase penitenciare din subordinea sa se vor închide anul viitor, transmite dpa. Ea a precizat că astfel se vor realiza economii pentru contribuabili, în contextul reducerii numărului de deţinuţi.

Oficialităţi din sistemul penitenciar au analizat toate cele 50 de închisori din stat înainte de a decide care sunt cele şase la care se va renunţa. Aproape toate acestea au mai mulţi angajaţi decât deţinuţi. Decizia a fost luată de Hochul împreună cu Departamentul de Corecţie şi Supraveghere Comunitară.

Complexul corecţional Downstate, cel mai apropiat de oraşul New York, multă vreme primul unde erau trimişi deţinuţii imediat după condamnare, are în prezent o populaţie penitenciară de 688, pentru care sunt plătiţi 644 de angajaţi. Campusul de securitate medie Willard pentru tratamentul deţinuţilor dependenţi de droguri are o cifră de personal de 329 la numai 168 de deţinuţi şi o capacitate de 664 de locuri. În penitenciarul de maximă securitate Southport, 405 de angajaţi păzesc 268 de deţinuţi. La Rochester, o altă închisoare, mai sunt doar 46 de deţinuţi. Se vor mai închide şi penitenciarele Ogdensburg, de lângă frontiera cu Canada, şi Moriah, specializat în detenţia de şoc a minorilor, după modelul instrucţiei militare a recruţilor.

Se estimează că se vor economisi anual 142 de milioane de dolari. Măsura a fost aprobată în aprilie, în cadrul bugetului statului New York, şi va intra în vigoare în 10 martie 2022.

Susţinătorii politicii de închidere a penitenciarelor au făcut presiuni în acest sens de mai mulţi ani, în timp ce sindicatele personalului corecţional şi unii politicieni locali s-au opus, deoarece instituţiile respective creează locuri de muncă şi stimulează economia locală.

Activistul Jose Saldana consideră că nu s-a mers destul de departe şi arată că în închisorile din New York se află în prezent aproximativ de două ori mai mulţi deţinuţi decât în anii 1970, "în zorii erei de încarcerare în masă din ţara noastră". Saldana este directorul unei campanii pentru eliberarea din închisori a persoanelor în vârstă. El a făcut apel la guvernatoarea Hochul să îşi exercite atribuţiile de graţiere "frecvent, nediscriminatoriu şi transparent".

Michael Powers, liderul sindicatului gardienilor din New York, a dezaprobat decizia, pe care a pus-o pe seama "politicilor progresiste ale statului". El a avertizat că "la un moment dat statul va trebui să îşi dea seama că aceste alegeri sunt mai mult decât nişte clădiri şi nişte măsuri de economii bugetare, sunt decizii care schimbă vieţi şi tulbură vieţi şi distrug comunităţi".

Personalul concediat va fi transferat la alte închisori sau avut în vedere la angajarea în alte instituţii; nu se prevăd concedieri, au precizat oficiali din sistem. Deţinuţii din unităţile închise vor fi de asemenea transferaţi

Nu este clar cum vor fi folosite clădirile devenite astfel disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel