Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
"UMB este partenerul nostru pe termen lung. A fost ales acum doi ani, iar investiţia nu este doar pentru acest program. O să vedem care sunt opţiunile, în viitor", a declarat jurnaliştilor români Stefan Stuck, director International Business & Services Europa de Sud-Est al General Dynamics European Land Systems.
Potrivit acestuia, în următoarele etape ale proiectului, sablarea, vopsirea şi asamblarea finală vor fi realizate la fabrica din Bucureşti. "Dacă ne referim la cele 36 de vehicule care sunt produse acum - 10 au fost asamblate în România, restul în Elveţia, dar, pas cu pas, în următoarea etapă, procesul de asamblare va fi mai amplu", a afirmat Stuck.
De altfel, muncitori români de la UMB au fost în training la fabrica Mowag din Kreuzlingen, unde sunt fabricate vehiculele blindate. "Cheltuielile militare nu sunt mici, dar ceea ce primiţi pentru ţară şi ceea ce primeşte industria locală este cel mai important lucru, deoarece multe elemente vor fi produse intern. Transferul de tehnologie pentru români este, de asemenea, foarte important", a mai spus reprezentantul GD.
Citește și Transportatoare Piranha 5. Ministrul Economiei spune care e miza reală
Acesta susţine că UMB ar putea avea un rol în ceea ce priveşte mentenanţa vehiculelor, timp de 30-40 de ani. Stuck a admis că la începutul proiectului Piranha 5 au existat "probleme" şi debutul "nu a fost uşor". "Debutul proiectului nu a fost uşor, dar suntem în grafic, acum. La început am avut probleme, dar acum totul a fost reparat, iar cooperarea client - General Dynamics este foarte bună", a afirmat Stefan Stuck.
Compania naţională Romtehnica, al cărei unic acţionar este Ministerul Apărării Naţionale (MApN), a emis, în această toamnă, o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru producătorul de transportoare Piranha 5 pentru întârzierea înregistrată în livrarea blindatelor contractate în ianuarie 2018. Transportoarele au fost contractate pentru aproximativ 895 de milioane de euro de la General Dynamics, iar contractul presupune achiziţia a 227 de transportoare din care o parte ar urma să fie asamblate în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...