Este posibil ca oficialii să fi dezgropat acest proiect dat fiindcă este necesar pentru îndeplinirea angajamentelor pe care România și le-a luat în PNRR.
Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică, nu prentru prima oară, ”Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea amplasamentului care constituie coridorul de expropriere, declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate privată supuse exproprierii, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Amenajarea Hidroenergetică a râului Siret pe sectorul Cosmești – Movileni. Etapa I – CHE Movileni”, județele Galați și Vrancea”.
În proect se spune că se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național „Amenajarea Hidroenergetică a râului Siret pe sectorul Cosmești – Movileni” Etapa I – CHE Movileni”, în suprafață de 280,7707 ha, din care suprafața de 3,6348 ha este supusă exproprierii.
Propunerea de ordonanță mai spune că se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul și care sunt aflate pe raza unităților administrativ-teritoriale: Cosmești, județul Galați, Movileni, județul Galați și Garoafa, județul Vrancea, expropriator fiind Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, prin Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A.
Acest proiect este așteptat de peste 30 de ani și din alt motiv și anume necesitatea amenijară hidrotehnice a râului Siret care se face responsabil de cele mai mari inundații și ultima perioadă în România.
Râul Siret, unul dintre cele mai importante cursuri de apă din România, este recunoscut pentru debitul său hidrografic impresionant, fiind considerat râul cu cel mai mare debit din țară. Acesta străbate teritoriul României și al Ucrainei, având o lungime totală de 647 de kilometri, din care 559 km sunt pe teritoriul românesc și 88 km pe teritoriul ucrainean.
Izvorând din Munții Obcinele Bucovinei, aflați în Bucovina de Nord (în prezent regiunea Cernăuți a Ucrainei), la o altitudine de 1.238 de metri, Siretul își croiește drum prin peisaje variate și pitorești, alimentând cu apele sale numeroase localități și culturi agricole de-a lungul traseului său.
Apele râului Siret sunt esențiale pentru viața și economia din regiunea sa, furnizând resurse vitale pentru irigații, industrie și consum. De la izvor și până la vărsarea sa în Dunăre, în apropierea orașului Galați, Siretul oferă un spectacol natural deosebit, fiind loc de atracție pentru turiști și iubitorii naturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...