INCREDIBIL. Cărți aduse de cămile în Etiopia

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
O organizaţie caritabilă a introdus într-o zonă îndepărtată din Etiopia o nouă metodă prin care încearcă să-i protejeze de munca forţată pe copiii
O organizaţie caritabilă a introdus într-o zonă îndepărtată din Etiopia o nouă metodă prin care încearcă să-i protejeze de munca forţată pe copiii
O organizaţie caritabilă a introdus într-o zonă îndepărtată din Etiopia o nouă metodă prin care încearcă să-i protejeze de munca forţată pe copiii care nu pot merge la şcoală din cauza pandemiei de coronavirus - cărţile transportate cu cămile.

Etiopia şi-a închis şcolile la mijlocul lunii martie şi a trimis peste 26 de milioane de copii acasă, ceea ce specialiştii susţin că reprezintă un risc crescut de muncă şi căsătorie forţată a minorilor, relatează vineri Thomson Reuters Foundation.

Însă, în regiunea Somali din estul ţării, peste douăzeci de cămile sunt folosite pentru a transporta cutii de lemn pline cu manuale pentru a ajuta mii de copii din satele îndepărtate să îşi continue educaţia.

''Amploarea acestei crize este imensă, dar suntem hotărâţi să satisfacem nevoile celor mai vulnerabili şi să ne asigurăm că niciun copil nu o duce mai rău la sfârşitul acestei pandemii", a declarat Ekin Ogutogullari, directorul filianei din Etiopia a Save the Children (Salvaţi Copiii), organizaţia caritabilă aflată în spatele acestei scheme.

Nouă marcă înregistrată pentru produsele din ariile protejate

''Ne asigurăm că aceşti copii continuă să citească şi să înveţe, în ciuda faptului că nu merg la şcoală'', a spus el pentru Thomson Reuters Foundation.

Save the Children a lansat bibiotecile mobile cu cămile în urmă cu un deceniu şi a ajutat peste 22.000 de copii din 33 de sate să aibă acces la educaţie în timpul pandemiei.

Voluntarii din comunităţi călătoresc în sate alături de cămilele care transportă cutii cu cărţi şi un cort şi amenajează o bibliotecă temporară care rămâne în fiecare sat timp de două zile şi jumătate înainte de a merge mai departe.

Organizaţia caritabilă şi-a adaptat bibliotecile mobile noilor circumstanţe - înainte, copiii se strângeau laolaltă şi citeau împreună, însă în prezent ei iau cărţile acasă şi le returnează săptămâna următoare.

Luna trecută, organizaţia a desfăşurat un sondaj la care au participat treizeci de copii etiopieni cu privire la temerile pe care le au în legătură cu pandemia de coronavirus şi a constatat că aceştia erau îngrijoraţi de presiunea economică asupra familiilor lor şi de creşterea numărului de cazuri de muncă şi căsătorie forţată în rândul minorilor.

Un copil din regiunea Somali, unde populaţia se confruntă cu seceta, inundaţiile, epidemiile şi invaziile de lăcuste de deşert, a declarat că mulţi minori sunt nevoiţi să lucreze ca păstori sau să adune lemne de foc în perioada în care nu merg la şcoală.

Aproape 16 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani sunt supuşi exploatării prin muncă în Etiopia, potrivit unui sondaj naţional publicat în 2018.

Joan Nyanyuki, director executiv al filialei din Etiopia a African Child Policy Forum, o instituţie de de cercetare, a declarat că rolul şcolilor este acela de a-i proteja şi educa pe copii. ''În prezent însă, când şcolile sunt închise, copiii sunt rupţi în totalitate de diferite beneficii ale sistemului educaţional", a spus ea.

''(Ei) sunt mai predispuşi la violenţă, abuz şi chiar la riscul de a sări peste mese, ceea ce ar putea duce la malnutriţie şi înfometare'', a adăugat Nyanyuki.

Ogutogullari a declarat că organizaţia caritabilă pe care o reprezintă încearcă să găsească moduri creative prin care să îi ajute pe copii să înveţe. ''Cu mai mult sunt privaţi de şcoală cu atât creşte numărul copiilor care ar putea să nu se mai întoarcă la şcoală'', a atras el atenţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic

pixel