INCREDIBIL! Factură de 800.000 de lei la energie electrică pentru o locuinţă. Călin Rangu: Fac chetă

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Călin Rangu, decan la Facultatea de Știinte Economice și Administrarea Afacerilor – Universitatea Danubius, a primit o factură cu o sumă astronomică.

Călin Rangu a primit o factură cu o valoare astronomică la energie electrică. Potrivit documentului primit de la compania la care este abonat, ar avea de plată nu mai puţin de 800.000 de lei. Adică nu mai puţin de 160.000 de euro. Un consum demn de o uzină şi nu de o locuinţă. 

"Am primit o factură la energie electrică de Paști. Doar 800.000 lei …. Fac chetă….Paşte fericit tuturor și fără șocuri de acest fel", a scris pe Facebook Călin Rangu.

 

Citeşte şi: Banca Mondială: Crize SEVERE care se suprapun şi creştere a ratei sărăciei în 2022

 

Banca Mondială prognozează în prezent că economia mondială va înregistra un avans de 3,2% în 2022, mai puţin decât estimarea precedentă de 4,1%, a anunţat luni preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Aceste prognoze au fost date publicităţii într-un moment în care factorii de decizie din întreaga lume se reunesc la Washington pentru reuniunile de primăvară ale Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional.

"Încep reuniunile de primăvară cu crize severe care se suprapun. Este Covid-19, inflaţia şi invadarea Ucrainei de către Rusia", a declarat David Malpass la o întâlnire cu jurnaliştii. Potrivit lui Malpass, aceste forţe ar urma să ducă la creşterea ratei mondiale a sărăciei pe măsură ce lumea se confruntă cu o creştere bruscă a preţurilor la energie, îngrăşăminte şi alimente. În plus, creşterea dobânzilor ar urma să încetinească avansul economiei şi să agraveze inegalitatea, a adăugat Malpass.

Banca Mondială prognozează o contracţie semnificativă a economiilor Rusiei şi Ucrainei iar David Malpass a avertizat că ţările vecine din Europa şi Asia Centrală vor resimţi efectele. La rândul lor, consumatorii din economiile avansate ar urma să îşi reducă cheltuielile în acest an pe fondul creşterii preţului petrolului.

Fondul Monetar Internaţional urmează să dea marţi publicităţii propriile sale estimări referitoare la evoluţia economiei mondiale. Analiștii financiari membri ai Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, nefiind înregistrată nicio altă opinie. Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 5,0402 lei pentru un euro și de 5,082 lei pentru orizontul de 12 luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Casă de schimb valutar
Investitorii români sunt îngrijorați
Bani

Băncile au împrumutat statul cu peste 540 milioane lei

Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.

Foto: Freepik.com
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Diamante
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă
Veterinar / Foto: Freepik

Reglementări dure pentru farmaciile veterinare

Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...

Foto: Freepik.com
Euro depășește dolarul / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Freepik.com

pixel