Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Numărul persoanelor care au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copilului a fost, în luna martie 2023, de 170.757, în scădere cu 91 de persoane faţă de februarie, când 170.848 de persoane au primit acest tip de beneficiu, conform datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).
Indemnizaţiile pentru creşterea copilului plătite în luna martie 2023 au însumat 487,45 milioane de lei, în creştere cu 11,51 milioane de lei faţă de luna anterioară, când au fost plătite indemnizaţii în valoare de peste 475,94 milioane de lei.
Suma medie plătită a fost de 2.854,65 lei, în creştere faţă de februarie (2.785,81 lei).
În luna martie 2023, cei mai mulţi beneficiari erau înregistraţi în Bucureşti, respectiv 22.729, precum şi în judeţele Cluj - 9.108, Timiş - 7.828 şi Iaşi - 7.473.
Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se acordă în conformitate cu prevederile OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare.
Părinţii care în ultimii 2 ani anteriori naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit potrivit Codului fiscal beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copiilor, până împlinesc vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi.
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 3,87 miliarde de lei, la finalul lunii martie, în creştere cu 13,75% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului anterior, conform unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
"Cele mai multe investiţii au fost efectuate local (94%), majoritatea fiind denominate în lei (90%).", se menţionează în raport.
Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 2,539 miliarde de lei, respectiv 65,63%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 902,396 milioane de lei (23,32%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 151,358 milioane de lei, respectiv 3,91% din totalul activelor.
Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 646.070 de participanţi în martie 2023.
Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea şi Raiffeisen Acumulare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...