India a detronat Pentagonul! Este greu de imaginat așa ceva!

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Clădirea Pentagonului
Clădirea Pentagonului
Nu, nu este vorba despre dezvoltarea vreunei arme nemaivăzute și nici de încheierea vreunui contract nemaivăzut. Este vorba despre cu totul altceva. 

Cu o suprafață de 65 de hectare, ansamblul de birouri Surat Diamond Bourse va depăși Pentagonul ca cel mai mare complex imobiliar de afaceri din lume. Aici vor putea activa până la 4.500 de companii și 67.000 de persoane specializate în sectorul diamantelor.

Timp de optzeci de ani, Pentagonul, sediul ministerului Apărării al Statele Unite, a deținut titlul de cel mai are complex de birouri din lume. Până acum însă, pentru că primul loc mondial va fi ocoupat de noua construcție din India, aflată la 240 de kilometri nord de Mumbai. Bursa de diamante Surat este acum mândria statului Gujarat, un punct cheie în sectorul pietrelor prețioase, deoarece acolo sunt tăiate 90% din diamantele de pe piața mondială.

Conceput pentru a găzdui 65.000 de profesioniști, această bursă de diamante, care ocupă peste 14 hectare la sol, poate găzdui 4.500 de companii, dezvăluie publicația „India Today”. Revista indiană oferă o grămadă de cifre cu adevărat amețitoare: cele 65 de hectare de birouri reprezintă nouă clădiri de cincisprezece etaje; toate imobilele sunt legate printr-un coridor central de șapte metri lățime; birourile sunt de la micuțe, adică de 28 de metri pătrați, până la uriașe, însemnând 7.000 de metri pătrați; parcarea subterană se întinde pe mai mult de 18 hectare...

Un design „ecologic”

Având în vedere activitățile pe care le va adăposti, noua platformă de tranzacționare dispune de puncte de control foarte sigure, de supraveghere video, săli speciale de monitorizare, sisteme de adresare publică și o gamă largă de scanere, inclusiv pentru verificarea mașinilor. Indiferent de intrare, orice angajat va putea ajunge la locul său de muncă în cel mult șapte minute.

„India Today” amintește, de asemenea, că firma de arhitectură Morphogenesis, aflată la originea acestui proiect gigantic, afirmă că designul a fost conceput de așa natură încât să facă posibil un consum de energie cu până la 50% mai mic decât limita maximă autorizată pentru a obține calificativul de „platină” din partea Consiliului Indian pentru Construcții Verzi. Potrivit arhitecților, forma evazată a holului central a fost gândită pentru a canaliza vânturile predominante prin structură, în timp ce „răcirea radiantă” pune în circulație apa rece sub podele pentru a reduce temperatura din interior. O parte a complexului imobiliar va fi alimentată și cu energie solară.

O bijuterie la 388 de milioane de dolari

Toate birourile au vedere spre curți construite în jurul conceptului „Panchtatva” și a celor cinci elemente ale sale: aer, apă, foc, pământ și cer, explică presa indiană. Surat Diamond Bourse dispune, totodată, de facilități precum seifuri, săli de conferințe, săli polivalente, restaurante, bănci, birou de rambursare a taxelor, centru de convenții, centre expoziționale, centre de formare, zone de divertisment, restaurante...

După patru ani de muncă, parțial îngreunați de întârzierile legate de criza sanitară din perioada pandemiei de coronavirus, Bursa Surat Diamond își va deschide porțile din 21 noiembrie, în prezența premierului Narendra Modi. Potrivit CNN, costul proiectului s-a ridicat la 388 de milioane de dolari, iar șeful acestuia, Mahesh Gadhavi, estimează că mii de oameni vor putea astfel să evite călătoriile, uneori zilnic, la Mumbai (la trei ore distanță cu trenul) la comerțul cu diamante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel