India, mielul blând, care primește ARMAMENT din toate părțile
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Detaliile privind proiectul ruso-indian vin la câteva zile după ce Franța a livrat Indiei, în luna martie a.c., un al patrulea lot aeronave Rafale.
Detaliile privind proiectul ruso-indian vin la câteva zile după ce Franța a livrat Indiei, în luna martie a.c., un al patrulea lot aeronave Rafale.
Rusia şi India poartă discuţii cu privire la posibilitatea demarării unei producţii "adiţionale" de echipament militar rusesc în India, a declarat marţi, la New Delhi, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov

Detaliile privind proiectul ruso-indian vin la câteva zile după ce Franța a livrat Indiei, în luna martie a.c., un al patrulea lot aeronave Rafale. Cele trei avioane nou-sosite sunt parte dintr-un contract de amploare, semnat în 2016 care cuprinde livrarea către New Delhi a 36 de aeronave Rafale pentru suma de 9,27 miliarde de dolari.

Lavrov a anunţat acest lucru în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar, dar fără a preciza ce fel de echipament militar ar putea fi produs în India.

Însă oficiali din ambele ţări au declarat că guvernele lor discută de câţiva ani despre posibilitatea de a produce în India elicoptere militare ruseşti.

Deşi un astfel de acord s-ar potrivi cu programul de referinţă al premierului indian Narendra Modi de a extinde lista produselor realizate în India, el ar putea irita SUA.

Citește și: Bulă speculativă? Piaţa criptomonedelor, la un nivel ISTORIC

Serghei Lavrov a declarat că SUA încearcă să descurajeze alte ţări să cumpere arme ruseşti, dar că obiecţiile SUA nu au marcat discuţiile cu Jaishankar, care s-au concentrat pe legături militare mai puternice.

Washingtonul a mai atenţionat autorităţile de la New Delhi că s-ar putea confrunta cu sancţiuni dacă vor achiziţiona sisteme ruseşti de rachete sol-aer S-400 în conformitate cu contractul încheiat în 2018, chiar dacă el nu a venit cu astfel de atenţionări în legătură cu alte arme achiziţionate de India din Rusia.

SUA au avertizat India să nu cumpere sisteme de apărare S-400 pentru că acest lucru ar putea atrage sancţiuni în conformitate cu Actul privind contracararea adversarilor Americii. Anul trecut Turcia a fost sancţionată pentru achiziţionarea aceluiaşi tip de echipament militar.

India a achitat un avans de 800 de milioane de dolari în 2019, iar primul set de baterii antirachetă sunt aşteptate să fie livrate către sfârşitul acestui an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel