India, sceptică în fața angajamentului global de reducere a încălzirii globale la COP28

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
India
India
Este puțin probabil ca India să semneze un angajament global de reducere a emisiilor cu efect de seră în cadrul reuniunii COP 28 pentru climă pe motivul necesității unei metode de eliminare a poluării la prețuri accesibile.

Angajamentul de a reduce efectele încălzirii globale cu cel puțin 68% până în 2050, comparativ cu nivelurile din 2022, a fost elaborat de membrii Cool Coalition a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu și de Emiratele Arabe Unite, gazda COP28. Angajamentul ar necesita investiții majore din partea țărilor pentru a trece la tehnologii de răcire durabile și, de asemenea, ar crește costul acestor produse, arată Reuters.

Se preconizează că țările participante își vor anunța decizia privind angajamentul climatic în cadrul conferinței anuale care va avea loc la Dubai între 30 noiembrie și 12 decembrie.

India și China, două dintre principalele economii și emițători de dioxid de carbon din lume, cu o populație totală de peste 2,8 miliarde de locuitori, sunt esențiale pentru succesul promisiunii evitării încălzirii globale la peste 1,5 grade.

India este "probabil cea mai importantă țară în această ecuație", a declarat Brian Dean, șeful departamentului de eficiență energetică și răcire din cadrul organizației Sustainable Energy for All, care a contribuit la elaborarea promisiunii.

New Delhi nu este dispus să își asume obiective mai mari decât cele la care s-a angajat în 1992 în cadrul Protocolului multilateral de la Montreal pentru a reglementa producția și consumul de substanțe care subțiază stratul de ozon, au declarat oficialii guvernamentali.

Țara își propune să își reducă cererea de energie în toate sectoarele cu 20%-25% până în 2038, în cadrul propriului plan de acțiune privind evitarea încălzirii globale anunțat în 2019.

"Emisiile și consumul de energie pe cap de locuitor din India sunt foarte scăzute. Cerințele pentru răcire vor crește de mai multe ori în următorii ani și India nu poate risca să se angajeze în investiții care vor face ca acest proces să fie costisitor", a declarat unul dintre oficialii guvernamentali.

Consumul de electricitate al țării pentru aparatele de aer condiționat de uz casnic ar urma să crească de nouă ori până în 2050, depășind creșterea tuturor celorlalte aparate electrocasnice importante, potrivit datelor publicate în această săptămână de Agenția Internațională pentru Energie (AIE).

Între 2019 și 2022, consumul de electricitate al Indiei pentru aparatele de aer condiționat a crescut cu 21%, iar aproape 10% din cererea de electricitate provine de la aceste aparate. Emisiile de carbon pe cap de locuitor sunt de aproximativ 2 tone, față de media mondială de aproximativ 5 tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se propune comasarea alegerilor
Magazin de mobilă / Foto: Freepik

Românii nu-și mai iau casă nouă, își renovează ce au

Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...

Pompe de petrol
Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu
Închis

Albania începe lupta cu turismul necontrolat

Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...

Fondul Proprietarea
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Steagul SUA / Foto: Freepik

De ce a scos Donald Trump România din programul Visa Waiver

Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...

SpaceX
Shein / sursa foto: Flickr.com / Focal Foto
Bursa / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Portul Shanghai
Arieratele bugetului general consolidat / Foto: Freepik

pixel