Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
India se aşteaptă în următorul deceniu să obţină investiţii de 87 miliarde de dolari pentru a face faţă cererii în creştere de produse petrochimice, a anunţat vineri ministrul Petrolului, Singh Puri, transmite Reuters.
"În condiţiile în care din ce în ce mai mulţi cetăţeni intră în clasa de mijloc, cererea pentru o gamă largă de produse, multe obţinute din petrochimie, va creşte semnificativ", a declarat ministrul la evenimentul India Chem 2024 din Mumbai.
Consumul per capita al Indiei de produse petrochimice este mult sub nivelul din statele dezvoltate, ceea ce oferă oportunităţi de investiţii mai ridicate în sector, a explicat ministrul Petrolului.
India consumă anual 25 - 30 milioane tone metrice de produse petrochimice, iar sectorul chimic şi petrochimic, evaluat în prezent la 220 miliarde de dolari, ar urma să crească la 300 miliarde de dolari până în 2025, a declarat Puri.
India, China şi Orientul Mijlociu îşi dezvoltă pe plan intern sectorul petrochimic de producţie, pentru a sprijini industria de rafinare a petrolului, chiar dacă lumea trece la surse de energie mai curate.
Marile companii petroliere de state şi private din India, cum ar fi Nayara Energy şi Haldia Petrochemicals, au anunţat deja planuri de majorare a producţiei.
Puri a apreciat că firme ca Haldia, ONGC şi BPCL s-au angajat să facă investiţii de 45 miliarde de dolari şi sunt estimate investiţii de încă 100 miliarde de dolari pentru a face faţă cererii în creştere şi pentru a sprijini tranziţia ţării către un viitor cu emisii mai scăzute.
Luna trecută, Ministerul Energiei Regenerabile din India a anunţat că a obţinut angajamente combinate privind investiţiile în valoare de 386 miliarde de dolari de la bănci şi instituţii financiare.
Investiţiile vor ajuta India să-şi atingă obiectivul de a-şi majora cu peste 50% capacitatea de electricitate curată până în 2030, a anunţat ministrul Energiei Regenerabile, Pralhad Joshi, la o conferinţă desfăşurată în Gandhinagar, capitala statului Gujarat. Oficialul a cerut înainte de conferinţă dezvoltatorilor şi investitorilor să-şi prezinte angajamente privind investiţiile.
India, al treilea emiţător de carbon din lume, după China şi SUA, vrea ca până la finalul deceniului să aibă capacitate non-fosilă de 500 gigawaţi (GW). Pentru îndeplinirea acestei ţinte, ţara are nevoie să adauge anual aproximativ 44 GW până în 2030, triplând media din ultimii cinci ani.
Creşterea rapidă a cererii de electricitate în India a atras interesul investitorilor, dar dificultăţile din reţeaua de transmisie şi întârzierile în achiziţionarea terenurilor afectează creşterea industriei energetice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...