Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Livrările de ulei din Ucraina s-au oprit din cauza a ceea ce Rusia numește „operațiunea sa specială”.
Consumatorii mondiali de ulei comestibil nu au altă opțiune decât să plătească mai mult pentru litrul de ulei, după interzicerea exportului de ulei de palmier din Indonezia.
Importatori precum India, Bangladesh și Pakistan vor încerca să mărească achizițiile de ulei de palmier din Malaezia, dar al doilea cel mai mare producător de ulei de palmier din lume nu poate umple golul creat de Indonezia, a spus Chaturvedi.
Indonezia furnizează de obicei aproape jumătate din importurile totale de ulei de palmier ale Indiei, în timp ce Pakistan și Bangladesh importă aproape 80% din uleiul de palmier din Indonezia.
Mișcarea celui mai mare producător de ulei de palmier din lume de a interzice exporturile va crește prețurile tuturor uleiurilor comestibile importante, inclusiv uleiul de palmier, uleiul de soia, uleiul de floarea soarelui și uleiul de rapiță, prevăd experții din industrie. Acest lucru va pune o presiune suplimentară asupra consumatorilor sensibili la costuri din Asia și Africa, afectați de prețurile mai mari ale combustibilului și alimentelor.
„Decizia Indoneziei afectează nu doar stocurile de ulei de palmier, ci și celelalte uleiuri vegetale, tranzacționate la nivel mondial”, a declarat James Fry, președintele companiei de consultanță LMC International, pentru Reuters.
Uleiul de palmier este folosit în orice, de la prăjituri, până la cosmetice și produse de curățare - reprezintă aproape 60% din livrările globale de ulei vegetal, iar producătorul de top Indonezia reprezintă aproximativ o treime din toate exporturile de ulei vegetal. Ea a anunțat măsura de interdicție de export pe 22 aprilie, într-o mișcare de a gestiona creșterea prețurilor interne.
„Acest lucru se întâmplă atunci când volumele de export ale tuturor celorlalte uleiuri majore sunt sub presiune: uleiul de soia, din cauza secetei din America de Sud; uleiul de rapiță, din cauza culturilor dezastruoase de canola în Canada; și uleiul de floarea soarelui, din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus Fry.
Prețurile uleiului vegetal au crescut deja cu peste 50% în ultimele șase luni, remarcă Reuters.
În India, cel mai mare importator de ulei vegetal din lume, prețurile uleiului de palmier au crescut cu aproape 5%, doar în weekend.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...