Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Grupul, cu sediul în Israel, dar ale cărui acțiuni sunt listate la Bursa de Valori din New York, vrea să vândă această divizie „TAPI” – care numără 4.300 de angajați în întreaga lume – în prima jumătate a anului 2025, a precizat Teva. Divizia, specializată în producția de molecule mici pentru industria farmaceutică, are peste 1.000 de clienți în întreaga lume, inclusiv companii de biotehnologie, pentru aproximativ 350 de produse.
Planificata vânzare, a cărei valoare nu este specificată, „ar trebui să creeze valoare suplimentară pentru acționarii Teva”, susține conducerea grupului, în opinia căreia tranzacția va permite Teva „să reacționeze mai prompt piețelor de resort și în creștere” cu produsele sale emblematice. „De asemenea, va permite companiei cesionate să urmărească noi strategii de creștere, permițându-i să maximizeze o serie de oportunități pe piața globală a ingredientelor active, estimată la 85 de miliarde de dolari”, continuă el.
Pierdere netă în 2022
Teva este înainte de toate un gigant al medicamentelor generice, adică cele care au intrat în domeniul public, dar operează unele tratamente proprii, precum Copaxone, menite să lupte împotriva sclerozei multiple. De la mijlocul anilor 2010, a suferit o criză majoră care a făcut ca prețul acțiunilor sale să se prăbușească. În 2022, Teva a înregistrat o pierdere netă de 2,35 miliarde de dolari.
Multe laboratoare mari își împart activitățile pentru a se reorienta pe domenii precum oncologia sau bolile rare. Compania franceză Sanofi s-a separat astfel de substanțele sale active, grupate într-o nouă companie, Euroapi, listată la bursă din 2022. Chiar mai recent, laboratorul elvețian Novartis și-a vândut filiala de medicamente generice, Sandoz, care a intrat pe bursă în Octombrie 2023. În tranzacționarea electronică la Bursa de Valori din New York, miercuri, acțiunile Teva au câștigat 1,3% până la 11,89 USD.
Citește și Petrol și Big Pharma: Marile tranzacții ale anului 2023, afaceri de miliarde de dolari
Citește și Tranzacție de 27,8 miliarde de dolari în industria farmaceutică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...