Curs valutar. BNR anunţă că leul s-a apreciat faţă de euro şi dolar
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Taiwanul este una dintre cele mai importante surse de componente electronice de mare tehnologie care sunt folosite în producția de echipamente, de la telefoane, până la mașini.
Cererea globală de semiconductori, ce a explodat pe fondul pandemiei, nu poate fi acoperită de industria IT din Taiwan, planurile de creștere a producției fiind îngreunată de secetă.
Producția de cipuri necesită cantități foarte mari de apă, iar rezervele de apă din Taiwan sunt extrem de scăzute, iar autoritățile au tăiat deja aprovizionarea pentru agricultură pentru a sprijini utilizarea apei în industrie.
Taiwanul a promis sprijin pentru reluarea producției în țări precum SUA, Germania și Japonia prin creșterea producției de semiconductori, dar promisiunile nu pot fi onorate din cauza reducerii forțate a producției taiwaneze de cipuri.
Citește și: Lanțul slăbiciunilor. Semiconductorii reconfigurează lumea
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company are nevoie de o treime din toată apa utilizată în principalele parcuri științifice din Taiwan.
Calitatea apei "este extrem de importantă pentru liniile de producție ale cipurilor. ... Ar putea afecta performanța produsului, astfel încât trebuie tratată cu mare atenție", au declarat experții.
Producători încearcă să se aprovizioneze cu apă prin mijloace alternative, apelând la transportul apei cu ajutorul cisternelor.
"Am rezervat apă și vom folosi cisterne închiriate pentru a ne sprijini, dacă este necesar", a declarat directorul financiar al companiei Unimicron, cel mai mare furnizor mondial de componente folosite în tehnologia 5G.
Industria cipurilor din Taiwan, a doua ca maărime din lume (după SUA), mai poate funcționa pe avarie încă 30-60 de zile. Singura șansă sunt precipitațiile abundente pentru următoarea perioadă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...