Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Numărul deceselor, înregistrate de România în primele 2 săptămâni din această lună, a coborât și el cu 11%, media zilnică scăzând de la 426, la 380 de decese. România rămâne în topul țărilor cu cel mai mare număr de morți la un milion de locuitori, cu o medie zilnică de 20 de decese.
Ieri, țările cu cel mai mare număr de morți la milionul de locuitori erau Letonia (27) Georgia (20), Croația (16), Ucraina (16), Rusia (8). Toate țările de mai sus au o rată redusă (de aproximativ 50%) sau foarte redusă a vaccinării.
Țări ca SUA, Germania, UK, sau Olanda au în aceste zile zeci de mii de infectări zilnice fiecare. Rata mortalității se situează între 2 și 3 decese la un milion de persoane.
După ce în vară guvernanții trâmbițau că am învins pandemia și campania de vaccinare a fost un succes, ne-am trezit cu un val cât un tsunami. Campanii de tipul ”Ce conține vaccinul” arată lipsa de inspirație și de implicare a guvernanților.
Oamenii au simțit că le sunt aruncate doar niște clișee de la politicieni mai preocupați de congrese și echipe câștigătoare decât de pandemie.
Ca model de comparație, am găsit clipul postat de Ministerul Sănătății din Republica Moldova. Acesta nu are nevoie de miniștri și premieri care să ne spună ce conține vaccinul.
Aici, pentru comparație, clipul girat de Guvernul României:
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, duminică, de 6,26 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.
Este a 23-a zi în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 scade în Capitală, cea mai mare valoare fiind atinsă pe 22 octombrie - 16,54.
În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 6,78.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...