BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Aceste scurgeri, privind discuţii care au avut loc în cadrul Consiliului pentru securitate naţională (NSC) şi care au regim de confidenţialitate, au dus la solicitări de deschidere a unei anchete judiciare din partea aleşilor opoziţiei, printre care şi deputatul laburist Tom Watson.
Însă ''dezvăluirile nu conţineau informaţii susceptibile să încalce legea privind secretele oficiale (Official Secrets Act)", a declarat într-un comunicat Neil Basu, unul dintre responsabilii de la şefia Scotland Yard.
"Nicio infracţiune nu a fost comisă. În aceste circumstanţe ar fi inadecvat să declanşezi o anchetă", a adăugat el.
Totul a început prin dezvăluirea, pe 23 aprilie, de către cotidianul The Telegraph, a deciziei luate de Theresa May de a autoriza grupul chinez Huawei să participe într-o măsură limitată la desfăşurarea reţelei 5G, în pofida avertismentelor SUA, care suspectează compania de spionaj în favoarea Beijingului.
Citește și Huawei a vândut zeci de milioane de smartphone-uri în ciuda scandalului de spionaj
Unda verde ar fi fost dată în chiar aceeaşi zi în cadrul unei reuniuni a NSC, format din miniştri şi înalţi responsabili din domeniul apărării şi securităţii, şi prezidat de Theresa May.
Scurgerea de informaţii, în contextul în care decizia guvernului era aşteptată până în lunea iunie, a dus la deschiderea unei anchete interne. Secretarul cabinetului, Mark Sedwill, cel mai înalt funcţionar din Marea Britanie, le-a scris persoanelor prezente la reuniune pentru a le întreba dacă sunt responsabile pentru această scurgere de informaţii.
Mai mulţi miniştri, printre care şi Gavin Williamson, au respins public orice responsabilitate în această scurgere de informaţii.
Miercuri însă, Theresa May i-a cerut lui Gavin Williamson să demisioneze din guvern, afirmând că are "dovezi irefutabile" ale implicării sale şi estimând că nu există "nicio altă versiune credibilă a evenimentelor pentru a explica această scurgere".
Într-o scrisoare adresată premierului May, Williamson a negat orice implicare. El a declarat pentru SkyNews că concedierea sa a fost "o decizie luată din motive politice". El a fost înlocuit cu euroscepticul Penny Mordaunt, până acum ministru pentru dezvoltare internaţională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...